All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Zon försvar mot smuts

Typiskt för norska klimatet är ett halvår med grus, slask, regn och snö. Grovmönstrade skor och stövlar är välkomna att ta med slår, grus och annan smuts i huset. På sommaren finns det ett nytt klipp av gräs, sand och damm som leder till nakna ben och skor i hemmet.

Avlägsnar fukt

En dörrmatta utanför dörren hanterar värsta grus, sand, klump och vatten. På dörrmatta inuti dörren tar du bort vad som är kvar. Välj en grövre matta ute, och en finare inuti som ger ett varmt välkomnande.

- En god dörrmatta är så mycket mer än en trevlig hälsning välkommen. Det bör också absorbera fukt och avlägsna smuts från skosålen. Ett tankeväckande system med bra skrapmattor stannar över 90 procent av all smuts och fukt redan i dörren, säger Gunni Marie Blunck på Forbo Flooring.

Regnvatten och klump kan göra golvet halt och farligt. Dessutom har grus, sand och småsten på ytan och kan orsaka stygga repor, skåror och sår. Ingångsmattor gör hemmet säkrare, förenklar rengöring och underhåll och håller ditt golv längre.

Bygg upp en zon försvar

zon försvar mot invasionen av snö och slask i hemmet baserat på tre försvarslinjer, där olika golvmattor samverkar.

Om du verkligen vill hålla byggnaden ren och säker, hjälper det inte att sätta mattan inuti dörren. Det bästa skyddet mot en invasion av smuts, slask och smuts är konstruerad som en zon försvar, där området utanför dörren, entréer och gångytor inne samarbetar.

Ingång Zon 1 - utomhus Golvmattor som är placerade utanför byggnaden ingången, den första försvarslinjen mot smuts under skorna innan de passerar tröskeln. Den första zonen kan vara skyddad mot vind och väder och har en matta där du kan torka och trampa på skor. Detta tar bort grov smuts och smuts.

Entrézon 2 - Entré Adress: Inne i byggnaden används nästa försvarskärna för att avlägsna fukt och fina smutspartiklar från skor. Här fuktar du fukt och finare smuts från skor innan du lägger dig åt sidan. Gummierad baksida hindrar vatten från att dra genom dörrmattan och förhindrar skador på golvet.

ingångszonen 3 - gångvägar Staplare leder från insidan av dörren och in i boende är också föremål för oönskad nedsmutsning av kvarvarande smuts. Här kan du med fördel använda gångvägar som fångar denna typ av smuts. Detta undviker frekvent och grundlig dammsugning vid utsatta platser. Känn dig fri att tvätta textilier som kan tvättas.

Det finns flera typer av dörrmattor. Ett bra entrésystem stoppar cirka 90 procent av smutsen redan i dörren. När fukt och smuts inte varar längre än du gör sparar du för mycket rengöringsarbete och ökar livet på ditt hemgolv.

ADVERT

Mest populära