All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

Har du hört talas om tandpetare?

Det finns många exempel på produkter som kan användas för mycket mer ändamål än vad de verkligen var avsedda för. Om du tittar på Internet hittar du definitivt tips som kan berätta att babyolja sägs kunna skina stål och att Coca Cola kan ta bort remsor i toaletten. Och det finns många andra tips för att försöka hitta en hel del inhemska utmaningar och rengöringsproblem.

En av dessa multicolors, som skryts på både bloggar och hemsidor avsedda för hem, hem och städning, är bra gammaldags tandkräm. Eller tandkräm om du vill. Detta rör, som de flesta av oss står på i badrummet, sägs kunna rensa mycket mer än dina tänder.

Här är några av de många kärngängorna som involverar både kreativa och otraditionella applikationer av tandkräm.

OBS! Klicka på Bolig har testat några av dessa tips, men inte alla, var god och dela upp erfarenheterna och synvyn i kommentarfältet nedan.

Gör detta med tandkräm

1. Ta bort färgkritor från väggen

Om den lilla hoppfulla har använt din vita vägg som ritbord behöver du inte hitta någon mat och färg omedelbart. Först försök ta bort konsten med tandkräm. Ta lite vit tandkräm på en gammal tandborste eller mjuk svamp och skrubba i vägen. Det här tricket kan också testas om någon har insisterat på subtila sneakers eller påsar, resväskor eller möbler som har repats upp mot väggen.

Tandkräm innehåller vanligtvis både tvål och skrubba och kommer därför att helt avlägsna de flesta av dessa typer av fläckar. Men akta dig: Styr bort från textilier och obehandlade paneler. Och snälla prova ett område som inte verkar så bra först.

INTE ENDAST FÖR TIDEN PUSH: Det här kan rena mycket mer än du tror. Foto: PHOTO: Trine Jensen

2. Ta bort dåliga lukter på fingrarna.

Ta bort fläckar enkelt.

Om du äter middag och lämnar lukten av vitlök, fisk eller chili i händerna kan det vara att även den vanliga tvålen inte fungerar. Då bör du försöka tvätta händerna med en droppe tandkräm, som är utformad för att avlägsna dåliga lukt från munhålan. De flesta tandkrämarna innehåller tvål och kan därför göra händerna rena och doftande igen.

3. Rengör smutsiga smycken.

Om dina silver smycken har sett bättre dagar kan du också försöka tillgripa tandkrämröret. Använd en mjuk, gammal tandborste, lite tandkräm och skrubba i vägen. Vips; Dina smycken kommer att förbli glänsande och glänsande. Men akta dig för gammalt ärftligt silver, vilket inte borde vara samma slitstark behandling. Detta gäller även för annat silver som bör oxideras.

4. Avlägsna fläckar från kranar i krom

Enligt Care2-webbplatsen är det nästan ironiskt att det här fungerar, eftersom det oftast spottas och tandkrämrester som gör att badet och kranet får de fläckar det ofta har.Men enligt hemsidan fungerar det mycket bra för att göra dessa rena och glänsande igen med bara tandkräm.

Hur man gör: Ta lite tandkräm på en torr, ren tvättduk och borsta på väg. Tvätta över med en fuktig ren trasa efteråt och tipsa ren och säng på badrummet.

5. Rengör ugnarna

Även kaminen, som är en av de saker som de flesta av oss är rädda för att förlora mest, kan rengöras snyggt med tandkräm.

Hur man gör enligt hemsidan: Ta lite tandkräm på en ren fuktig trasa och lite mer direkt på de mest fasta fläckarna i ugnen. Ha lite vatten på fläckarna så att det bildar en slags mushy konsistens och skrubba i vägen. När du har lossat all fastbränd smuts, skrapa försiktigt ut den och kasta och tvätta över ugnen med en ren trasa.

Platser på både kläder och mattor

FLASHING ON GLASS: Glöm diskmaskinen. Tvätta tandkräm med tandkräm. Foto: PHOTO: Trine Jensen

Australian Jody Allen, som skriver den populära mamma och hembloggen, Stay At Home Mum, har också upptäckt och skryter av de många saker du kan rengöra med tandkräm.

Ja, du måste rengöra duschhuvudet

- Alla vet att tandkräm är bra för att göra tänderna både renare och vitare, förklarar Allen i ett inlägg på bloggen.

- I själva verket kan tandkräm användas för mycket mer än bara att hålla pärlorna vita och rena. Det finns många saker du kan rengöra med bara tandkräm. Och tänka inte på att köpa den dyraste varianten om du bara ska använda den för att tvätta den, det kommer att pågå länge med den billigaste, helt vita varianten.

1. Fläckar på kläder

Enligt den populära bloggen är tandkräm bra för att ta bort några fläckar på kläder och kläder.

Hur man gör: Sprid lite tandkräm direkt på fläcken och gnid tills fläcken börjar lösa upp. Tvätta sedan plagget i tvättmaskinen - eller sköta om du vill - som vanligt. Men kom ihåg: Använd inte vitare tandkräm, eftersom de innehåller blekmedel som kan ta färgen på kläderna i samma slam.

2. Ta bort smuts från glasögon och speglar.

Tandkräm fungerar bra för att avlägsna dagg i både simma och dykglasögon. Gnugga bara en liten mängd tandkräm på insidan av glaset och skölj det ut. Var försiktig så att du inte använder slipande tandkräm, eftersom det faktiskt kan skrapa glaset. Samma metod kan användas för att ta bort dagg från spegeln i badrummet.

3. Ta bort vattenstämplar på bordet

Om du har haft dåliga ringar och vattenstämplar på kaffebordet efter glaset kan du enkelt och enkelt ta bort disee med en liten tandkräm. Ta lite tandkräm på en ren och fuktig trasa, gnid fläcken tills allt är borta och torka bort om det finns kvar röd kräm på bordet.

PUSS PUSS: Gnid in i tandpetare - eller andra små bitar av plexiglas och akryl - med tandkräm. Se vad som händer när du sköljer bort. Foto: PHOTO: Trine Jensen

MYCKET REN: Tandkrämen tog bort både fingermarkeringar och fläckar på denna kopp.Foto: PHOTO: Trine Jensen

4. Ta bort fläckar på mattan

Låt du folien vara på eller av?

Inte alla fläckar, men en hel del kan tas bort med hjälp av tandkräm.

Hur man gör: Lägg lite tandkräm direkt på fläcken, gnugga väl med en gammal tandborste eller mjuk svamp, rengör sedan vatten och skrubba igen. Detta knep sägs fungera på fläckar från läppstift, smink, bläck, olja, kaffe och te.

5. Ta bort alla spår av en hårfärgsolycka

Om du har varit lite otur när du målade håret och fått färgpigment rakt på huden, behöver du inte förtvivla. Bara ha lite tandkräm på fläcken och gnugga med en fuktig tvättduk tills all färg är borta från din hud.

6. Ta bort skavmärken på linoleumgolv

Alla som någonsin har haft denna typ av golv, vet att det finns lätt scuff från daglig användning och inte minst skor som krackelerade och bär på. Om du har fått repor, prova bara följande: Gnid med en trasa doppad i någon tandkräm och spets fläcken är borta.

Tatueringsflaskor och tvålskum

Gizmodos webbplats stoppar inte tandkrämremmarna med mattan heller. Man kan också - med endast ett tandrörsrör - rengöra följande:

1. Tear Bottle

Alla som har haft barn som får en flaska te vet att flaskorna så småningom, trots noggrann rengöring och tvättning, slutar lukta lite av gammal surmjölk. Då kan det vara värt att använda detta trick:

200 gånger smutsigare än toaletten din

- Tvätta nappflaska med tandkräm och en flaskborste som när det är rätt inne i flaskan och pipen på flaskan, förklarar hemsidan.

- Rengör väl med rent vatten när du har tvättat. Denna behandling hjälper till att ta bort illamående lukt av sur mjölk från flaskan.

2. Glasdörrar i duschen

Fläckar från hårdvatten och tvålskum är vad de flesta människor kämpar med vid rengöring av glasdörrar i duschen. Ett snabbt sätt att göra detta är att dra nytta av tandpeterspjället genom att gnida både glasdörrens insida och utsida med en fuktig svamp med tandkräm på. Om fläckarna är svåra att bli av med, bör du lämna din tandkräm om några minuter innan du tar bort det och rengöring.

Kombination av slipmedel, tvål och antibakteriella egenskaper

enligt tidningen Real Simple är kombinationen av vad tandkräm innehåller gör det så bra att ta itu med olika rengörings utmaningar i hemmet.

- Kombinationen av mild slipmedel, tvål och ett antibakteriellt medel gör tandkräm till en potentiell plats-utmaning, som förklarar magasinet banan i en artikel på naturliga detergenter.

- Men hålla sig till standard tandkräm, vit, billigt att du kan köpa överallt, och undvika tandkräm med gelé konsistens, många kemikalier på ingredienslistan och de som lovar att ge dig vitare tänder.

DIRTY GLASS DOORS IN DUSJONEN: Har du försökt tvätta dem med tandkräm? Foto: PHOTO: Trine Jensen

Använd denna tandkräm på:

1.Behållare och småinteriør i plaksiglass och akryl

Småbeholdere, tand koppar och skrivbordstillbehör i akryl - eller Plexiglas - ofta fläckig när de tas i Unga flickor får de alltför lätt.. Men lite tandkräm på tandborste fixar både fläckar och repor i svett. Gnid tandkrämen i repor tills de försvinna och torka överflödet med en trasa.

2. Piano Tangents

Torka tangenterna på din piano med en fuktig bomullstuss doppad i lite tandkräm. Torka och borsta med en torr trasa.

3. Irons

De flesta människor som äger en ångstrykning järn vet att järn yta kan få svarta fläckar antingen genom mineraler i vattnet i järn eller om du misslyckas kläder med märken eller färger för att blöda. Detta fixar dig snabbt med lite tandkräm. Gnid strykytan med tandkräm - när järnet är kall och avböjde - och avsluta genom att gnugga en ren och torr trasa över. Bra som nytt.

Läs också:

att rengöra ugnen hyllorna medan du sover

Så ofta bör du tvätta täcke och kudde

För att ta bort ränder i toalettskålen

Här hittar du de mest välsmakande interiörbilder

MULTI ARTIST: Detta tar inte bara Karius och Baktus krossa. Foto: PHOTO: Trine Jensen

ADVERT

Mest populära