All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Ungdomens hus vann "ansikte"

Kandidaterna för att vinna tävlingen var både rikligt och bra, och mer än 200 bilder lämnades in till omröstning. Slutligen fanns juniorlag Vårsolbukta i Treungen i Nittedal kommun i Telemark som gick därifrån med den åtråvärda priset, vilket var en exteriör renovering till ett värde av 150 000.

Rörd av alla finalisterna

är vinnaren heter nu, men Heidi Amundsen i Jordanien förnekar inte att välja en vinnare var tuffare än väntat.

- Efter att ha spenderat flera dagar på grund av läsning, tittat på bilder och diskuterat våldsamt vann Jordan jury till slut en vinnare och vi gratulerar så mycket! Men det var ett mycket svårt arbete när vi var rörd av alla tio unika finalist berättelser, säger Heidi Amundsen, jury president och produktansvarig för målarverktyg i Jordanien.

Juryns motivering

Juryn bedömer Youth Team Vårsolbukta bör vinna 1. Rockin då detta hus är ett stort nöje för hela byn - unga och gamla. Att måla det här traditionella huset kommer inte bara att gynna dagens generation, men kommer också att vara till stor nytta för kommande generationer. Huset drivs av dygd, utan särskilt bra ekonomi. Huset är gammalt, hedervärdigt, har lång historia och behöver en renovering.

Ungdomslaget har engagerat både i och utanför kommunen för att rösta. Nästan 1000 Facebook-liknande säger också något om det enorma engagemanget. Ungdomshuset har mycket aktivitet året runt. Det finns allt från en hantverksmässa till en Halloween-fest för barn och vuxna, samt traditionella byggnadsdanser, bröllop och bekräftelser. För invånarna är dessa händelser av stort stöd och viktiga sociala intressepunkter.

Jubileumsvinnare

Ungdomshuset i Treungen är cirka 250 kvm i mark och i relativt bra skick. Men ungdomslag är inställd på en volontär jobb där en del av kapslingen måste bytas ut innan någon expertgrupp från Jordanien att komma och skrapa, tvätta och måla huset.

Ungdomslaget, Anne Karin Grimstveit, var på semester i Turkiet när hon fick telefonen med det glada meddelandet.

- Är det sant? Har vi vunnit? Det är fantastiskt! Jag är chockad! Var den första hon fick säga.

- Nu måste jag ringa de andra i styrelsen, de kommer att heja alla!

ADVERT

Mest populära