All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Din nya bil är inte lackbeständig!

Det finns många som tror att den nya bilen kommer att behandlas och skyddas. Sådan är sällsynt. Den nya bilen kräver en noggrann färgborste och sedan ett bra skydd.

Bilarna transporteras med båt, järnväg och på vägar. Sålunda är små metallpartiklar fästa, vilka är helt osynliga för blotta ögat. Inte innan det börjar rosta, kommer du att märka dem. Då kommer det att finnas små bruna prickar i färgen, och i värsta fall kommer du att kunna få "rostbubblor" under färgen.

Hur du sparar din nya bil

Ta bort metallpartiklar

Tvätta bilen grundligt

Spray hela bilen med en agent vid namn Korrosol. Detta löser upp och tar bort metallpartiklarna. Du ser att mediet fungerar genom att byta färg när det träffar partiklarna som man arbetar med. Det kan se ut som lackblek.

Låt det fungera i 5 minuter. Låt det inte torka.

Tvätta bilen också, för att bli av med alla kemiska rester

Hand Polering (Arbets i områden på cirka 60 x 60 cm)

Ha 5,4 ärtstora droppar Swissvax Cleaner Fluid Regular på en renare Fluid Applicator. (Eftersom dynan börjar att vara mättad, håller den i 2-4 droppar)

Arbete på fältet i rät rörelser, företrädesvis i fordonets längdriktning. Undvik cirkulära rörelser.

Torka av med en speciell trasa för målade ytor och starta nästa område, arbeta runt hela bilen. Om du kommer bort från plast, vinyl eller gummi, kommer Swissvax Cleaner Fluid inte att ge spår / vita märken, eftersom ingen av Swissvaxs produkter innehåller kritväv.

Skydd

Lägg till vax på hela bilen i en omgång. Använd också korrekta rörelser (inte cirkel).

Vänta en timme innan du slänger bort vuxen. Du kan också göra det tidigare, om så önskas.

Tips:

Den vuxna ska stå och stanna i minst 15 grader i 3-4 timmar, optimalt över natten.

På sommaren kan du köra bilen i sunstick så att solen är bakåt. Värmen öppnar sedan lackslitsarna så att vuxen drar ner bra för optimal vidhäftning.

Känn dig fri med en snabb detalj, t.ex. Swissvax Quick Finish efter härdning, för att avlägsna vaxsvett och eventuellt vaxrester.

Det är bättre att lägga till 2 tunna lager, men lägg på en tjock. En sådan burk vi använder här måste hålla minst 20 bilar.

För att underlätta så lite vax som möjligt, och ändå vit som vi blir jämnt, använder vi Autoglym High Definition Applicators, specialdesignade för detta.

Läs också:

Ta bort lukter i bilen

Rengöring av lädersäten

Hur man tvättar bilen rätt

Blank fönster

Fix matematiska lampor

polerskivor

Clearing repor bakom dörrhandtaget

ADVERT

Mest populära