All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Ditt drömhus i Portugal

"... en bortglömd skatt som är på väg att upptäckas av besökare"

Inga skrikande turister , inga höga barer eller grannar i grillklänning håller sig fast i husets vägg - välkommen till andra Portugal. Din sidofastighet tar dig till nya och spännande områden för bostadsinköp i den gröna stripen på den iberiska halvön.

Den nya trenden

De flesta av oss som väljer att köpa ett fritidshus i Portugal fokuserar på den upptagna "golfbanan" som kallas Algarve-kusten. Ett ställe som är känt för att ha några av Europas högsta bostadspriser.

Något som också är förståeligt, med direktflyg och charter till Faro och temperaturer några bra grader varmare än i övriga Portugal. Men vet du vad som gömmer sig längre upp längs kusten eller inlandet?

Det måste vara försiktig när man köper en fastighet utomlands ...

Anna Furtado showcase projekt Bom Sucesso på Silver Portugals kust. Bostadsprojektet ligger strax norr om Lissabon och är ett av de områden som myndigheterna vill utveckla när det gäller bostadsturism. Se mer

Det är dags att se andra vägar i landet som har fött upp världens mest berömda upptäckts anser portugisiska mäklare Ana Vanessa Furtado.

- För två år sedan var Algarve-kusten och Lissabon nästan uteslutna, vilket var intressant för utlänningar som köpte hem i Portugal. Men på grund av de höga priserna har folk på senare år började leta efter nya ställen för fritidshus.

Detta hus ligger i den traditionella och exklusiva badorten Cascais, strax norr om Lissabon. 250 kvm på första våningen i parhus och egen trädgård kan vara din för 3, 5 miljoner kronor. Visa mer

Det har inte hänt tidigare, på grund av att de portugisiska myndigheterna har genomfört en mycket restriktiv bostadspolitik i vissa regionala områden. Något från många portugisiska synvinkel har varit positiv när vi tittar på vad som händer med Spanien (där priserna nu faller i vissa områden på grund av över utveckling, ed. Not).

- Regeringen önskar dock fortsätta turismen på nya områden i Portugal. Efter att vi gick med i EU 1986, EU-bidrag förbättrade infrastrukturen i landet avsevärt och så småningom fick nya platser tillgängliga och redo för turism samt bostäder avsedda för det, säger Furtado som arbetar för företaget Bom Sucesso på Silver Coast norr om Lissabon.

Här investerar du

Så var är dessa nya områden? Vi frågade bostadsjournalisten Margarida Fiúza i det högt berömda portugisiska tidningen Exame.

Silver Coast och Douro-regionen är två av de nya områdena som är intressanta för investeringar.Silverkusten kommer bland annat att få de bästa dispensationerna för nya golfbanor under de kommande åren. Något viktigt när det gäller fritidshus i Portugal.

Andra attraktiva regioner investering klokt är Alentejo och runt Littoral och Alqueva ?? s damm (söder om Portugal, red. Note), och öarna Madeira, Azorerna och Blue Coast (del av kusten söder om Lissabon, ed anmärkning).

För tillfället verkar det som investerare fortfarande föredrar Algarve- och Silver Shore, men Blue Coast, sträckan mellan floderna Tejo och Sado och hela Alentejo kusten kommer att bli den nya investeringsmål.

Silver Coast, Alentejo och Blue Coast står idag för 40 procent av framtida bostadsprojekt. De återstående 60 är uppdelade mellan Douror-regionen, Madeira och Azorerna, förklarar Fiúza.

Joao Marques anser att Portugal står i spetsen för en stigande bostadsmarknad. Se mer

Ingen segerhistoria

Historiskt sett har Portugal aldrig haft den hälsosammaste bostadsutvecklingen i Europa. Bostadsboomen som präglade stora delar av den europeiska marknaden från 1995 till 2006, som passerade landet.

Mellan 2001 och 2006 ökade de genomsnittliga huspriserna i grannlandet med 100 procent, medan Portugal sjönk en knapp tillväxt på endast 17 procent. Om du drar från inflationen kommer det reala talet att vara bara 2 procent.

Enligt Global Property Guide finns det två huvudfaktorer för detta: svag ekonomisk tillväxt och uppbyggnad av alltför många bostäder.

Enligt Banco de Portugal var Portugals BNP-tillväxt på endast 1,3 procent 2006 den lägsta i hela Europa. Genomsnittlig BNP-tillväxt under perioden 2001-2005 var endast 0, 8 procent, medan arbetslösheten rundade 7, 5 procent under 2006.

- Landet gick med andra ord genom en ekonomisk kris, säger Sonia Lourenco, specialist på portugisiska makroekonomi och även en journalist i den finansiella tidningen Exame.

- Kravet på EU att hålla statsunderskottet under 3 procent, kyld bostadsinvestering. Samtidigt växte portugisiska familjer skulden extremt och är nu den högsta i hela unionen.

På 80-talet motsvarade den genomsnittliga hushållens skulder 25 procent av familjens inkomst, medan 2006 hade skuld sann del stigit till 124 procent av din inkomst. Mycket av det berodde på inteckning, vilket naturligtvis påverkat marknaden, säger Lourenco.

hur du kan få mycket förmånliga villkor på din fastighet utomlands ...

Under tiden i 1980-talet, tiderna var bättre och räntorna låga, vilket ledde till en pro-placeringsmarknaden och att husen byggdes. Konstruktionen gick dock mycket snabbare än ökningen av befolkningen och antalet hushåll.

Antalet bostäder per 1 000 invånare ökade från 349 år 1980 till 482 år 2000, vilket är bland de högsta siffrorna i Europa. Den totala mängden av bostäder i landet gick från två, 77 miljoner år 1981 till 3, 55 miljoner i 2001, medan inbyggertallet under samma period ökade från 9, 86 till 10, 29 miljoner. Hushållen ökade med 28 procent och antalet invånare ökade med 4, 4 procent.Numrer som inte hyr lanks och är en stilstudie i hur en marknad kollapser.

Algarve för sig själv

Men hela landet följde inte den här överdrivna bostadssituationen på samma sätt. Populär bland särskilda engelska och skandinaviska turister och pensionärer har Algarve-kusten i söder utvecklats i en något distinkt situation.

Bostadspriserna i 2006 ökade med i genomsnitt sex procent på Algarvekusten (populära platser har ökat med upp till 20 procent under de senaste åren), men trots några av världens bästa golfbanor och bra klimat, har också detta område har sett svårigheter i svag marknad. Enligt tidningen Bostäder utomlands säljer bostäder i lägre prisklasser inte längre bra, medan lyxhem kvarstår.

Kan du föreställa dig den här utsikten i Dourodalen? Se mer

Trots labbutsikter under det senaste decenniet finns det fler och fler människor som tror att marknaden kommer att bli positiv igen. Mäklare i staden Cascais strax norr om Lissabon, Joao Marques, är en av dessa.

- Nedgången på fastighetsmarknaden i Portugal tycks ha justerat mycket. Även om Portugals räntor har ökat mycket under det senaste året ser vi att bostadspriserna har blivit mer realistiska. Det här är något som kommer från utlänningar som vill investera samtidigt som vi ser ett ökande intresse bland utlänningar på detta område. Jag tror att vi ska möta ljusare tider, säger Marques.

Bland vinodlingarna i Douro

Vem skulle inte vilja bo på en vingård som Aquapura? Visa mer

Så Portugal är på väg att bli mer intressant på bostadsmarknaden. Detta är fortfarande substansen i kristallkolet, men DinSide Bolig bestämde sig för att titta på några av de områden som välsignas av turistmyndigheterna i landet.

Vi börjar lika bra med bostadsjakt, både när det gäller plats och pris. Mer specifikt, i Dourodalen. Denna region är världsberömd för sina goda viner och det mesta av portvinet, vilket är dess varumärke.

Douro diverter sträcker sig över landet från kuststaden Porto och är en glömd skatt som är på väg att upptäckas av turister. Landskapet består av hundratals åriga terrasser fulla av vinstockar och den långsträckta Douro floden som cirkulerar längre norrut och in i Spanien.

Ett hem här kommer att erbjuda något unikt för vinälskaren, i omgivningar som du knappast hittar platsen att gå någon annanstans. Från centrala Douro tar det cirka två timmar att köra till Atlantkusten. Klimatet är varmt på sommaren och relativt kallt på vintern. Porto har en flygplats som är lättillgänglig från Lissabon.

Vi tittar på ett bostadsprojekt som består av ett hotell omgivet av de ultramoderna och lyxiga Aquapura Douro Valley Villas. Hotellet är byggt runt ett gammalt slott och har 50 lyxiga rum, ett spa, en hälsoklubb, tre restauranger, ett vinrum, två barer, en pool och tennisbanor.

Fastigheterna säljs individuellt från hotellet, men njut av alla sina servicefaciliteter.Det är allt från personlig butler till spa behandling och gym om så önskas. De är indelade i villor, radhus och lägenheter från 140 till 234 kvadratmeter. Vissa har egen pool på takterrassen.

Det är den berömda portugisiska inredningsarkitekten Nini Andrade Silva, som har designat bostäder inne, och projektet liksom hotellet verkar känsliga med inspiration från lokala miljön och traditioner. Vi tycker fortfarande hotellet och några av bostäderna kan se ut som lite mörka och kalla. Något som borde förändras om du har råd med ett hem här.

Från en av lägenheterna i Aquapura. I bakgrunden ser du Douro-floden, som ger livet till allt som kallas portvin på världsmarknaden. Hetvin kan inte kallas "portvin" om det inte kommer från Douro. Visa mer

Priserna varierar från 4, 73 till 12, 1 miljoner kronor. Oavsett om de ska ge avkastning i framtiden är svårt att säga. Området är definitivt nytt och intressant ur ett investeringsperspektiv, men du är inte hamn eller på golfbanor, medan klimatet är extremare här än många andra ställen i landet.

Aktivt erbjuder området saker som utomhusaktiviteter, vattensporter, jakt och fiske, men är fortfarande ganska begränsad på restaurangen och nattlivet.

Om din dröm är att köpa en vingård och tillbaka till ditt gamla ålder, men inte arbeta för mycket bland leden själv, så kan ett hem här vara ett bra alternativ för dig ?? om du har pengar för det. Här ligger du mitt i ett vinområde omgivet av lyx. Det är vad du köper och får på Aquapura.

Online: www. aquapuarahotels. com

Silver Coast

Nästa plats vi slutar ligger på den så kallade Silver Coast. Det är en kort bilresa norr om Lissabon och sträcker sig över den centrala kusten av landet. En sträcka där du vanligtvis hittar långa stränder med förstklassiga sand- och solförhållanden. Många surfare och vattensportentusiaster hittar perfekta förhållanden för sina sporter varje år.

Cities Ericeira, Peniche, Nazaré och Figueira da Foz strös upp längs kusten och kännetecknas av livliga hamnar, lokala fiskrestauranger och mysiga små gator. Prisnivån för mat och dryck är relativt låg för att vara i Europa och du kommer undan med några hundra kronor för en god måltid skaldjur med drycker till.

Vi tittar på ett projekt som ligger nära den antika staden Obidos och hamnen i Peniche, 75 kilometer från Lissabon. Projektets namn är Bom Sucesso, "stor framgång", något vi tror också att det kan vara. Med totalt 601 bostäder, ett spahotell, 18-håls golfbana, olika sportanläggningar kommersiella zoner och en ekologisk reserv, det är allt under uppbyggnad vid skrivningstillfället.

Byggnaden är i full gång på Bom Sucesso 1 576 210 kvadratmeter. Se mer

Vi tittar på planlösningar och byggarbetsplatser. Fastigheterna kommer i radhus och enskilda villor där över 500 redan säljs.De flesta köpare kommer från Portugal, Spanien, Irland och Storbritannien.

Här är det korta avståndet till havet och fridfulla stränder, liksom närheten till Lissabon och golfbanan gör ett hem här lättillgängligt och intressant för hela året. Hemmen själva är designade av ett antal innovativa arkitekter som har betonat att du inte kommer att ha den typiska semesterorten ?? Du kommer ofta in i så stora projekt. Alla tak och väggar är täckta av vegetation. Det blir spännande att se resultatet.

Priset i projektet varierar beroende på boendeens storlek, de minsta radhusenheterna har bara ett sovrum och börjar på cirka 1, 5 miljoner kronor. (Priserna kan ha ändrats sedan förfrågan).

Online: www. bomsucesso. com. pt

Tomma stränder som detta är inte en ovanlig syn i området som kallas Silver Coast. Visa mer

  1. 20 fel du måste undvika!
  2. Få hypotekslån på 0, 9% Intressen
  3. Florida Rewards
  4. Lyxboende till 500.000
  5. Paradise Islands har du råd med
  6. Gör en hemmakamp i Mexiko

ADVERT

Mest populära