All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

Klagomål dina möjligheter expandera

Handyman Services är något de flesta av oss kommer i kontakt med, om vi kommer att renovera, bygga nytt eller reparera något som är trasigt. I de flesta fall är det enkelt, men i vissa fall uppstår diskussioner och då kan det vara bra att veta att det finns överklaganden. Nu har du ytterligare fått ett klagomål. Husägare federationer och flera branschorganisationer har gått ihop för att inrätta Klagenämnden för Hantverkstjänster.

- Vi har gjort det så att det blir lättare för konsumenterna att lösa tvister med hantverkare, säger vd för House ägare, Peter Batta, klicka. nr.

Syftet med kommittén är att ge konsumenterna en möjlighet att enkelt få fast en tvist, utan att behöva gå igenom advokater och domstolar.

- Om hantverkare enheten skulle ha ägnat att utföra arbete på fastigheten, är en medlem i en av de branschorganisationer som deltar i partnerskapet, blir en fri avgöras tvister som faller under lagen om hantverk tjänster, fördjupar Batta.

- tydligare åtskillnad mellan seriösa och oseriösa

Medlemmar klagomål provision hantverkare tjänster

Entreprenørforeningen byggnaden (EBA)

Måleri och Byggtapetsermestrenes Association (MLF)

norska landskapet trädgårdsmästare (Naml) <999 > NELFO - föreningen för EL och IT-företag

norsk sammanslutning av VVS - VVS (NRL)

Ventilation och plåtslagare Landsforbund (VBL)

Mer information på tribunalens hemsida.

Den nya styrelsen är ett samarbete mellan Huseiers National Federation och flera branschorganisationer. Styrelsen ska lösa alla typer av tvister som omfattas av lagen om hantverkstjänsten. Antagandet är att hantverkaren är en medlem i en av de relaterade branschorganisationerna, och att tvisten beloppet överstiger 5000 miljoner.

- Vi vill hjälpa till att belysa skillnaden mellan det allvarliga och lättsinniga aktörer inom byggbranschen och hantering av klagomål är därför ett viktigt bidrag. Klagomål kommittén ger en grundlig och professionell rotade förfarande där båda parter hörs, säger VD för norska Association of VVS, Tor Backe, klicka. nr.

Board leds av domaren Peter Meyer, och i övrigt består av två representanter från var och en av de branschorganisationer och två representanter från Huseiernes Association.

Ett klagomål till domstolen avbryta preskriptionstiden, och klagomål kommissionen kan också ersätta frågan diskuteras förlikning ombord.

- inte ger konsumenten ytterligare skydd

Konsumenterna har redan ett överklagande på hantverkare tjänster genom så kallade konsumenttviste kommissionen.

Kontrollera omvandlingen

- Vi anser att den nya domstolen inte ger ytterligare skydd för konsumenten, säger teknisk direktör på konsumentrådet, Thomas Bartholdsen att klicka.nr.

- Och konsumtionsval skiljer inte ifall hantverket är medlem i en branschorganisation eller inte. Den som har tvist med en hantverkare kan gå till konsumentrådet, och om man inte kan hitta en enhetlig lösning kan saken gå till konsumenträttskommittén. Vi anser att det är bäst för konsumenter att det finns en förutsägbar, säker och effektiv kanal för att lösa tvister på en låg nivå, utan dubbelarbete och osäkerhet.

Bartholdsen anser att det som gör konsumenträttskommittén ett adekvat klagomål är att alla beslut liknar en legitim dom.

- Bättre beslut

Tor Backe anser att klagomötet innebär att konsumentklagomålen stärks, eftersom styrelsen har en högre professionalism än konsumenträttskommittén.

- I konsumenträttskommittén är alla möjliga konsumentfrågor avvecklade och de har ingen professionell kunskap i vårt område. Denna kunskap har å andra sidan den nya klagomötet, så vi tror att det kommer att fatta bättre beslut.

Så många tusen kan du betala skattefri

Till skillnad från konsumentkommitténs besluts beslut fattar Klagomålet endast vägledning.

- Vi har haft denna klagomötelse som ett provprojekt sedan 2008 och erfarenheten är att besluten följs av det anklagade hantverksföretaget, beskriver Backe.

- Vi har möjlighet att utesluta företag som inte följer besluten och det ger en förebyggande effekt.

Behandlingstiden i det nya klagomålet är högst tre månader och det är ledigt att använda styrelsen. Konsumenträttskommittén kan medföra avgifter, beroende på om du vinner eller förlorar ärendet.

Backe anser också att inrättandet av överklagandenämnden för överklagande kan få en givande effekt på konsumenterna.

- Genom att tillhandahålla ett sådant klagomål ger vi konsumenterna möjlighet att tänka på och använda ett medlemsföretag eftersom det ger bättre överklagande. Dessutom uppmanar vi dig att använda standardavtal.

Läs också:

Hur man avslöjar galna hantverkare

Tio skäl att inte välja svart arbetskraft

Letar du efter nya inredningsförslag? Du hittar dem i Inspirationsguiden

Här är de vanligaste köksmaskorna

ADVERT

Mest populära