All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Unga designers använder färger

Vi har använt Designers Lördagars utställning Best Talents 2015 som en liten temperaturmätare om huruvida unga norska designers använder färger och vilka. Designers Saturday (DS) i Oslo är Norges främsta arena för att visa möbler, textilier, belysning, golv och andra inredningsdetaljer. Evenemanget hålls vartannat år, den första helgen i september. I helgen fick besökarna se både de främsta från kända internationella designers och unga designers i etableringsfasen. Både elever och studenter blev inbjudna att visa arbete och tävla om titeln bästa talang.

Dimensionerade färger

L-tabellen. Bordstödbasen består av fyra L-formade delar på vilka bordsskivan vilar. Bra design för platt packning, av Sara Polmar.

Arbetet som visades på en utställning på Arkitektur- och Designhögskolans rum är ett brett utbud, allt från vardagliga produkter till möbler som gör dagen bättre på en arbetsplats. För ifi. Nej, det var intressant att se hur unga människor på väg upp använder färg som en del av designen. Färgerna bestämdes, men det var inte de primära färgerna som präglade paletten. Det var fuktiga, lugna toner i mellanskiktet som var mest slående. Naturligtvis med några undantag.

- Varför så fina färger? , frågade vi produktdesignern Kristine Sørensen, som nästan var lite blygsam presenterade en serie koppar hon designat. Spår kallas serie, vägledande nog, för under koppen är botten formad som en tass eller en hovs avtryck. Helt enkelt en kopp som sätter spår, som ett djur som går genom naturen. Genom form, material och färg vill hon stimulera en del av den underverk och spänning du kan uppleva när du ser djurstigar i naturen. Överraskning var ett viktigt nyckelord i designprocessen. Och djurspåret under koppen överraskar. Varje kopp representerar ett djur, med spår och lite färgat band runt kanten med djurets silhuetter.

Pow and Rock-it Science - lekfull och ergonomisk design för avslappning och välbefinnande på jobbet. Design Vilde Øritsland Houg.

- Ja, varför, det är en bra fråga ... Men det finns sådana färger i tiden, säger hon.

Hon påpekar att vi skiljer sig från människor och att de olika djuren och färgerna har egenskaper som kommer att vädja till olika typer. "De olika djuren borde bjuda in att välja den kopp som bäst representerar dig", säger hon.

Det finns färger i tid, vilket gör att de har överklagande. Färgutvecklingen bekräftades på omgången från showroom till showroom, där det var mycket "mjukt" i både färger och former.

Heritage, en tvådelad vagga. Utan stöd kan den överleva med större barn, för lek eller för förvaring av leksaker. Design Hanne Kari Ravndal och Mikael Pedersen.

ADVERT

Mest populära