All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Ung och fräsch design i Milano

Young och fräsch design i Milano

  1. Bildspecial: Salone Satellite

Europas största möbelmässa

möbelmässan i Milano kommer att äga rum i april varje år. Här möter de heta, de etablerat, de trendiga och wannabe designersna. Här handlas möbler för butiker över hela Europa. Men inte minst: Här har unga odefinerade designers från hela världen möjlighet att visa upp Salone Satellite.

Klicka här för att gå direkt till bildspecialisten.

Designers från hela världen. Foto: Camilla Ursin. Foto: Camilla Ursin mer

iSaloni eller Salone Internazionale del Mobile som showen kallades ursprungligen, sägs vara den viktigaste möbelmässan i världen. Så många länder är också representerade: Här kommer konstruktörer att presenteras, stora möbelkedjor sticker ut och köpare letar efter de senaste nyheterna till sina butiker. I år har mässan flyttat till ett helt nytt mässområde utanför staden. Den här nya mässan kan åtminstone rymma 30 Lillestrom-mässor.

Men det är inte bara de stora företagen som har stått här. Lite avskilt, på västra sidan av mässområdet, är Salone Satellite. Det här avsnittet är en riktig messenger shootout och vi rekommenderas att prioritera denna del av showen.

Progressiv och norsk. Foto: Camilla Ursin. Foto: Camilla Ursin mer

Purungt, purferskt

Ange de unga, färska designers ut sina skapelser. Reglerna är strikta och det är svårt att komma in i satelliten. Möblerna som läggs ut får inte vara i produktion, de måste vara prototyper och det är inte tillåtet att visa mer än tre gånger.

Årets utställare kommer från alla kontinenter, från alla fem världsdelar - och från 34 länder. På satellit, fann vi blivande designers bland annat från Korea, USA och Belgien ... och naturligtvis Norge, företrätt av duon Stokke Austad.

De två formgivarna Jonas Ravlo Stokke och Øystein Austad körs på Architectural School of Oslo och spåes en ljus framtid. DinSide var åtminstone imponerad och mer än en liten bit betesad av sina snygga, tankeväckande möbler. Denna designduo håller ögonen på.

Är du nyfiken på vad vi hittade på Salone Satellite? Klicka här och se själv.

Klicka här för att läsa mer artiklar om inredning och design på DinSide.

ADVERT

Mest populära