All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Du har bara 3-4 minuter på dig

Få saker är så effektiva när det gäller att fräscha upp ett rum, en vägg, en gammal möbel eller en loppfontän som färg. Det är utan tvekan det snabbaste och vanligtvis också det mest prisvärda sättet att byta saker och är så enkelt och förståeligt att även de med 10 tummen kan klara sig.

Men även om färgen i teorin är ganska rakt framåt och lite komplicerad, är det enligt online-tidningen Huffington Post absoluta fallgropar. Här är några av de vanligaste misstag du gör när du startar ett målningsprojekt hemma:

1. Du köper billiga målningar

Det kan vara frestande att spara några dollar när du vill köpa utrustning för det manliga jobbet - men om du vill ha det bästa resultatet - ja, det betalar att placera några dollar i rätt kostnad och penslar . Och om du är bekväm att rengöra efter användning kan du trösta dig själv att du kommer att kunna äta i åratal.

- Om du vill ha ett professionellt resultat, använd inte använd-och-kasta borstar, förklarar Huffington Post.

- Här är kvalitetsutrustning.

Kristian Sørli på Fargerike håller med om.

"Bra penslar ger säkert både bättre och bättre resultat", förklarar Sørli till Klik Bolig.

- Bra penslar gör att du kan ta lång tid och använda om och om igen. Problemet med många av de billigaste borstarna är att de kommer att förlora hår och målar inte jämnt på ytan.

TABBER: Du gör inte dessa misstag när du målar hemma? FOTO: Colourbox

2. Du täcker inte golven och möblerna tillräckligt.

Det är lätt att tänka på att "hur mycket röra kan det verkligen vara?" Och släpp för att täcka allt som kan täckas vid målning. Det kan vara en dyr bummer.

Välj rätt borste för jobbet

Plana borstar

Plana ytor använder en platt borste. Ju större ytan är - den större borsten. En bred och platt borste kan också användas som en anfallare för att släta upp strukturen från roll-on applikation. Plattborste är den mest universella - den kan användas för de flesta manliga jobb inomhus.

Runda borstar

En rund borste har ett hålrum mitt i bysten. Det fungerar som färgbehållare, så att du kan måla längre innan du måste doppa. Rundborstar är speciellt bra vid målning av profilerat trä och skarpa kanter, eftersom bustens design gör att borsten inte skrapar bort färgen från kanten, precis som en platt borste skulle göra.

Ovala borstar

Med en oval pensel kan du måla med den breda sidan på stora ytor och med smalare smala platser. Med andra ord får du två alternativ med samma verktyg. Ovala borstar har hög kapacitet och kan användas för det mesta.

Vinklade borstar

Med vinklad pensel kan du måla nära hörn och vinklar utan att ändra handens vinkel. Detta medför att riktning av borstslag i våtfärgen inte förändras under vägen, vilket minimerar behovet av justering efter applicering.Målet blir mjukare snabbare, med andra ord. Skalborstar är speciellt lämpade för avgränsade ytor och detaljer.

Reflekterande

En anfallare (expel) är en speciell borste som är bred och väldigt platt. Det används för att släpa ut borstslag och för att avlägsna oönskad rullande struktur i våtfärgen. Avtagaren är inte lämplig som en vanlig borste eftersom den är tunn och tar upp lite färg.

Panel Roll

Applicera med Roll var du än kan - borsta där rullan inte kommer. En 10 cm rulle för släta ytor kan användas för all applicering av färg till paneler, remsor, spader och mindre ytor inomhus. För större ytor använd 18 eller 25 cm rulle. Smid ut oönskade texturer med platt pensel eller streaking.

(Källa:. Ifi Com)

- måla ankor ser och ofta uppe där man verkligen inte trodde att det kunde nå eller få bud förklarar tidningen.

- Vill du göra jobbet ordentligt, täcka allt som behöver täckas innan du öppnar lacken alls.

Chera Westman på Ifi. com (informationskontor av färg och inredning) håller med:

- Täck plast eller färg filtar finns från att bygga leverans butiker eller lackeringsverkstäder, och det är en investering du kommer inte ångra, förklarar Westman klicka bostäder.

- Jag vet att många manliga mästare rekommenderar målning kändes speciellt då filten håller stadigt på golvet utan att halka, och baksidan är täckt av plast, vilket innebär att även om du spiller färg, drar det då inte genom golvet.

3 Du köper 10 liter hink med en tid

Du har studerat färgkartan och läsa inredningstidningar i sängen och vet att du 110% säker på att det är just den grön färg för att måla sovrummet.

Men när det gäller färg på färgen, var inte så skeptisk att du löper ut och köper den största färgspännen direkt, experter rekommenderar.

- Det är inte lätt att se från ett färgschema hur färgen verkligen kommer att se ut som din vägg, förklarar Westman.

- Färger kan se helt olika ut under olika ljus- och skuggförhållanden, vilka andra färger du har i rummet och hur ytan på väggen du målar är.

Då kanske du vill köpa en provstorlek hemma först.

"Det kan vara dyrt att måla hela rummet innan du kontrollerar hur färgen verkligen ser ut på ditt hem," säger Sørli.

4. Du slipper förberedelser

När det gäller färg, bör du alltid börja med Huffington Post så blank och ren som möjligt.

- Tvätta väggarna och se till att alla reparationer görs före målning.

Sørli håller med.

- Väggen ska vara ren, torr och full vid målning, annars kan du hamna i ett ojämnt och klumpigt resultat.

5. Du använder Paint Roller Error

Här är många som ringer experterna - och hamnar i ett dåligt resultat.

- Överfyll inte valsen med färg, det är det första budet. Det är bara en gris ", förklarar Westman.

Det bästa sättet att göra det är att vara ute snart, eftersom vattenbaserad färg torkar snabbt och inte har för mycket eller för liten färg på rullen.

- Kör rullan enkelt, men snabbt över ytan du behöver måla, rekommenderar Westman.

- Och med alla medel inte trycka ner det eller lägga på tryck, så kommer du att sluta med för mycket färg på väggen, som definitivt kommer att droppa och dränera.

6. Du målar på sommaren

Det är uppenbart att det är frestande att göra uppgraderingar hemma på våren och sommaren när solen skiner och du kan hålla dörrar och fönster öppna.

Men det är inte det smartaste du menar experterna - speciellt om det är panel och träarbete du ska måla.

- Panelmålning är utan tvekan bäst om temperaturen är låg, berättar målare Terje Ringdal till Click Housing.

- Det är bäst att måla när det är kallt ute och konstgjord uppvärmning inuti. Målning i februari / mars minskar risken för krympning.

GÖR DET KORREKT: Kontrollera vilka experter som har att säga om vad man ska tänka på när man målar. FOTO: Colourbox

Anledningen till detta, förklarar man mästare, är att det etterjulsvinteren glad över att ha varit kallt länge och du har fyren byggdes under perioden.

- Sedan har panelen krympt. De varmare månaderna varefter träet kommer att absorbera fukt och ese ut.

7. Du tar pauser i arbetet

Ja, det tröttande för både rygg och axlar för att måla väggarna, men det kan löna sig att få hjälp på jobbet - för pauser, bör man först ta när väggen är målad.

- Kom ihåg att färgen torkar snabbt, helst snabbare än du tror, ​​varnar Sørli.

- Längtar du att du är klar, eller ta en paus och komma tillbaka igen, delar av muren torrt under tiden och du kommer att sluta med ett resultat som är både ojämn och sjoldete.

Den tid det tar för att få ett bra resultat är inte långt.

- Du har bara 3-4 minuter för att göra en fin finish innan färgen är för torr, förklarar hon.

8. Du tvättar inte

Om du glömmer det här är det troligt att du köper nya kostnader nästa gång du målar.

- Skålen ska tvättas så snart du är färdig att måla, förklarar Sørli.

- Rengör i varmt vatten och lägg det också på ett mjukt ställe över natten.

Westman instämmer.

- Vattentät färg, eftersom det mesta av den inre färgen idag kan spolas ut ur borsten med endast rent ljummet vatten. Och då är det viktigt att även borsten får tid att torka innan de packas bort för nästa gång.

KORRIGT UTRUSTNING: Det är viktigt att du har utrustningen i ordning vid målning. FOTO: Colorbox

ADVERT

Mest populära