All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

Detta hade aldrig trott att det skulle kunna göra

Det är knappast en månad som kräver mer nyskapade skjortor och pennor än maj. Inte bara bör hela familjen ser presentabel och bra ut på sig nationaldagen den 17 maj, men kan också den månad då den inbjudna till många bröllop, dop och inte minst bekräftelser. Var och en av dem kräver en vit och styv halsad tröja.

Några av oss är både bättre och närmare på detta med ironed kläder för varje dag väl än andra, oavsett om det krävs av klädsel på jobbet eller helt enkelt härrör från det faktum att du bara vill titta välklädd ut när som helst. Men det är ingen tvekan om att strykning av kläder kan vara ett tidskrävande och förbryllande jobb, speciellt när det gäller detaljer som ärmar, klämmor och knappar.

plattången kan användas för mer än du tror

Om du tillhör dem som tycker att det ofta innebär en hel del trassel att lokalisera både strykbräda och järn järn för att få tas bort de värsta veck från jobb-shirt eller fin kostym, Ja, du borde ta detta smarta och inte minst tidsbesparande tips från American Interior Network Apartment Therapy.

HUR DU GÖR: När du har rakt ut håret, använd rätaren för att stryka skjortan. Foto: PHOTO: Trine Jensen

- "Alla uppskattar tips som låter dig sova några extra minuter på morgonen" frågar du webbplatsen?

Har du hört talas om detta överflödigt?

Och de råd som tillhandahålls av webbplatsen kan du kombinera två av dina färdiga rutiner för att spara både tid och ansträngning på morgonen.

- Innan jag använder plattången för att räta ut och fixa sömn svetsen, jag använder den för att torka bort rynkor och räta ut skjortkrage på jobbet shirt. Och sparar en ocean av tid att inte behöva hitta strykbräda, hår järn och behöva vänta på järnet att vara varm

Raderar ut veck och rynkor

Enligt hemsidan är det särskilt skjortkragar, små rynkor och liten bit med kläder i mellan skjortaknapparna som rätaren är perfekt för att bära.

- Tänk dig hur kompakt och lätt en rätare är att hantera ett järn, förklarar sajten.

- Och du kommer inte att tro hur lätt det gör jobbet du använde innan du spenderade ganska lite längre.

Hur man gör

SKÄRM: Men stressa inte med strykbräda och järn, hitta bara rätaren. Foto: PHOTO: Trine Jensen

1. Se till att din rätare är helt rengjord från rester av hårprodukter, annars kan du sluta fläcka dina kläder när du "stryker". Det bästa är att rengöra rätaren när den kyls med en ren, fuktig trasa eller en speciell produkt för rengöring av raka eller krökande stavar.

Tvätta huset med koks

2.För att vara redo om morgonen rekommenderas att använda rätaren på kläderna innan du använder den på håret, om hårprodukter eller schampon du har använt på håret för att gnugga på kläderna.

3. Om din rätare har flera temperaturinställningar kan du använda den för att torka rynkor på allt från silkeblusar (vid låg temperatur) till bomull och även sticka tröjor (där du kan använda en högre temperatur). Om rätaren bara har en temperaturinställning, är det bäst att vara försiktig med känsliga plagg och försök alltid ett litet synligt område av plagget innan du utför det ordentligt.

Detta var resultatet

Klicka Bolig testade sig på att stryka skjortan med rätare, och blev verkligen positivt överraskad på både resultatet och inte minst hur snabbt och enkelt jobbet var gjort.

MELLAN KNAPPARNA: De områden som är svåra att nå med järnet är perfekta för att rätta ut rätaren. Foto: Foto: Trine Jensen

För där du tidigare har varit tvungna att använda en strykbräda eller något annat stort område för att göra det här jobbet kan du enkelt skjuta bort rynkor på både skjortkragen och även området mellan knapparna Håll både skjortan och rätarna i handen medan du gör jobbet. Tid sparad: Minst 5 minuter.

Kontrollera dessa smarta lösningar för källsortering

När det kom till det verkliga resultatet kommer vi att hävda att området mellan knapparna på skjortan var faktiskt lättare att "järn" med riktning än med en konventionell strykning järn och var minst lika skrynkelfria och ren. Kragen eller krage på tröjan var också stagade och trevligt att använda plattången, men om det är en helt skjorta eller en större plagg som ska strykas, räcker det kan vara mer effektivt att använda en stryk järn vid strykning yta absolut är större och jobbet Således kommer det att ta lite kortare tid.

Straighteners köps i nästan alla prisklasser, det billigaste från bara några hundkoder och upp till ca. 2000 kronor.

Läs också:

Här är de hetaste interiörbilder

Hur sminka dig bort repor med valnötter

på FEI: Du behöver inte identifiera både strykbräda och järn järn om du använder detta för att ta bort hans krage. Foto: Foto: Trine Jensen

hur man håller vita kläder vita

Nio tips för att städa tvätt

För att ta bort fläckar från tyger

ADVERT

Mest populära