All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Detta måste du veta om smarta TV

Är du en av dem osäker på vilken smart TV? Då är du inte ensam! För en TV är det inte längre bara en enhet med strömbrytaren och på-knappen och några kanaler att välja mellan. Tv: n har helt enkelt blivit "smart".

- Termen "smart TV" används för närvarande för TV-apparater som har långt fler möjligheter än tidigare, där bland andra inbyggda program som gör det möjligt att titta på innehåll från till exempel Netflix och YouTube, eller när kan spela spel eller gå på facebook. En smart TV ger dig också möjlighet att dela innehåll mellan olika enheter, till exempel för att visa en film du har på din mobiltelefon på TV-skärmen eller visa innehåll från din surfplatta, berättar Andreas Westgaard, som är kategoridirektör inom ljud och bild på Elkjøp Nordic .

Andreas Westgaard är kategoriledare för ljud och video på Elkjøp.

Enkla lösningar

Enligt Westgaard använder många av oss tv på ett smart sätt redan utan kanske veta om det.

Ser du sådana filmer via tjänster som Netflix och Viaplay, ja då är man på god väg till en användning en smart TV också.

- Vad du behöver först och främst är en kraftfull och bra internetanslutning. När igång, har du tillgång till din egen film butik i vardagsrummet, så enkelt som att byta kanal på TV: n, säger West Gaard.

En smart TV ger dig oändliga möjligheter och har nästan blivit ett centrum för innehåll från en mängd olika tjänster.

- De största fördelarna är de möjligheter en smart TV ger dig. Du bestämmer vad du vill se och när du vill se det, och du kan frigöra dig själv från uppsatta formulär.

- Det sker en snabb utveckling inom detta område, och erbjudandenna i framtiden blir bara större och bättre, säger Westgaard.

ADVERT

Mest populära