All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Du kanske tror att du måste ta ner flaggan vid solnedgången?

17. Maj är en av våra viktigaste parti-och flaggdagar, och dess användning är förknippad med både respekt och brukligt. Men du kanske inte har känt att du som individ, i princip kan flagga dygnet runt, oavsett flaggregler?

- Strängt taget är det inte så många regler som gäller för privatpersoner flaggor använder, säger chefen för UD: s diplomatiska avsnittet Arthur Baste Knutsen, klicka. nr.

- Men privatpersoner använder flaggor som krävs av sjunker som bygger på lag, anpassade och levande.

Baste Knutsen säger att det finns Flag föreskrifterna för 1927, som reglerar användningen av flaggan, men i första hand det gäller offentliggörande.

- Det är dock normerande för privatpersoner användning av flaggor, inklusive villkoren i detta nummer av flaggdagar.

Så du ska sitta i fest party den 17 maj och plötsligt kom igen, när skymning och mörker väl härstamma utanför flaggan hängande utanför och uppmanade du därför ingen rättslig vrede, kanske bara grannens ogillande blick.

- aldrig skjuter om det är mörkt

Flaggor Regler

  • flagga måste under perioden från mars till oktober hissas på. 08.00, och under perioden november - februari kl. 09. 00. Flaggan sänks vid solnedgången dock senast TI 21. 00.
  • I Nordland, Troms och Finnmark på Svaldbard och Jan Mayen, följande tider. Flaggan hissas under perioden från november till februari Kl 10. 00 och skjuter Kl. . 15. 00
  • för flaggning på privata flaggstänger finns det ingen politik, men det är vanligt att följa den officiella flagga regler.
  • Vimplar kan hänga upp dygnet runt, året runt.
  • Den norska flaggan ska alltid behandlas med vördnad och vördnad. Rör aldrig vid marken eller dra i vattnet. Inte heller bör det tjäna som grund eller bakgrund för något annat. Flaggan ska hänga fritt.
  • A bleka och slitna flagga bör förnyas när det inte längre är meningsfullt som nationell symbol. När kasseras, flaggan antingen brännas eller öppnas igen så att färgerna separeras.
  • Vid dödsfall och begravning flaggade den på halv stång. Flaggan hissas först till toppen och bränder som den tredje delen av stången höjden. När begravningen ägde rum hissat fanan högt.
  • flaggan måste lagras så att den inte är skrynkligt eller skadad, och det måste vara torra innan den viks för att undvika risken för mögel.

Baste Knutsen är klart att brott mot flaggorna genom tiderna, till exempel genom att hänga upp det senast 2100, är ​​uppenbart strider mot god sjunker.

- Det har aldrig varit nödvändigt att tillhandahålla regler för privata flaggbrukk, eftersom flaggan har en stark nationella rötter.

Och i många hyresvärden föreningar, kooperativ och stuga föreningar verk flagga regler för kollektiv rättvisa, som innefattande tydligt definierade på webbplatsen för samhället Sagbukta Brygge:

"Flaggan kan därför lyftas medan det är mörkt, men aldrig utlöses när det är mörkt" , skriver de på sina webbsidor.Samma formulering är hittills tillgänglig på många webbplatser om flaggning.

Rekommenderar att följa reglerna

På Flaggfabrikken AS anses det att det kommer att vara upp till varje enskild person om han eller hon följer flaggreglerna.

- Men vi tror att de flesta vill följa flaggorna, och vi rekommenderar att du följer reglerna, säger tidigare direktör på Flaggfabrikken, Gerd Langseth, att klicka. nr.

- Faktum är att privatpersoner kan hänga upp vad de vill ha i flaggstången, till och med en piratflagga om de vill.

Striking ut flagga

I Oslo Flag Factory är ett klart hur en flagga ska behandlas "Den norska flaggan ska alltid behandlas med vördnad och vördnad", skriver de på sina sidor, och utvecklar vidare.

"A bleka och slitna flaggor bör förnyas, eftersom det inte längre är värd nationella symboler. "

Då blir frågan om hur den ska behandlas för att följa dessa regler. Ska flaggan strykas om den har skrynkats?

- Jag tror att det måste vara upp till individen om flaggan ska strykas eller inte, säger Langseth.

- Men om du väljer att stryka det, var försiktig med järnet eftersom flaggan lätt kan skadas.

Enligt webbplatsen Custom & Use ska flaggan lagras så att det kanske inte är nödvändigt att stryka det.

"En flagga bör lagras så att den inte blir lockig, lumpen eller smutsig" skriver de.

Minskad vördnad

Tidigare på vintern var det en stor diskussion när en ny kostym för skidlaget utformades. Hela dräkten var en enda stor norsk flagg. Skiljelinjen i diskussionen följde inklusive generationens linjer och Dagbladet erkände den som hade börjat debatten 80-årige Knut Korsæth att hans generation är troligen styvare än dagens ungdomar när det gäller flaggregler.

Bloggens tips till ett underbart festbord

Det finns också en utvecklingslärare vid Institute of Social Anthropology at NTNU, Hans Martin Thomassen, erkänner.

- En del av flaggans vördnad och vördnad har förmodligen försvunnit, han förklarar att klicka. nr.

- Det kan sägas att användningen av flaggan har blivit mer profan, och den används i allt fler situationer. Det kan till exempel vara relaterat till det faktum att yngre människor idag använder flaggan i andra sammanhang än att bara markera national suveränitet. Och när de använder flaggan på nationell dag, ja, de uppfattas mer för att fira sig än nationen. Å andra sidan kan man fortfarande hävda att den utvidgade användningen indikerar att flaggan fortfarande betyder mycket.

Thomassen anser att den ändrade användningen också har ett politiskt innehåll.

Minsta möjliga tonhöjd i trädgården, tack

- Du kan förstå det som ett uttryck för att använda flaggan i sina egna lokaler. Vi äger oss istället för att den nationella staten äger oss på sina lokaler. Och på detta sätt representerar flaggan en demokratisk aspekt.

Han tror också att många inte känner till flaggreglerna.

- skapa nya regler för hur flaggan kan användas.

Tilintegjøring flagg

Men om allt hopp är förlorat för flaggan och det enda förnuftiga är att säga adjö till det, så det bör ändå behandlas med respekt.

"Detta betyder inte att det ska kasseras, som om det var skräp. Flaggan kommer att förstöras så att ingen får vanära den. Detta kan ske antingen genom att bränna flaggan eller studsa upp, så att färgerna demonteras "skriver de.

Läs också:

Hur att hitta rätt grill

Hur man väljer rätt grillen

Här är de bästa material för din uteplats golv

För att förse dig terrassen

På jakt efter nya inredningsidéer? Du hittar dem i Inspirationsguiden

ADVERT

Mest populära