All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Du förlorar i långsamma

I den nuvarande bostadsmarknaden isnt att vara långsam. Den tid som spenderas efter att huset har sålts kan faktiskt få avgörande effekt på vilket pris du tjänar på fastigheten.

Med andra ord betalar det sig att vara ett effektivt drag. Ett sätt att flytta på ett snabbare sätt är att låta proffsen flytta till dig.

mindre intresserade

- Är förvärvstidpunkten inställd på mer än tre månader efter dagen för försäljningen, kan det negativt påverka priset, säger Stein Vaagan, teknisk chef på Exakt egendom.

Han förklarar den negativa inverkan på pris som långsam process ger färre potentiella köpare.

- De flesta som vill köpa bostäder söker ett hem som de kan flytta in så snart som möjligt. Till exempel, om man måste vänta ett halvt år från försäljningen till förvärvet kommer färre människor att vara intresserade av att köpa fastigheten. Och med mindre intresserad är priset också lägre, säger Vaagan.

Han kan inte säga hur stor en fördröjning kommer att ha på priset. Det beror både på typen av bostäder och vilket område fastigheten är belägen i

En månad är normalt

-. Har du en särskilt attraktiva bostäder, är det klart att du är bättre på att sätta sina egna villkor för försäljning, utan att förlora Det är vad Vaagan säger.

I exakt egendom är det vanligt att det går från en till en och en halv månad efter försäljningen till säljaren flyttar ut. Men Vaagan tror att perioden även kan förlängas till tre månader utan att överskrida priset.

I vissa fall kan du alltid också komma ut för en köpare som vill ha lång overtakelsestid till exempel för att släppa en lång period av överbryggande finansiering.

Långsammare med fristående

akademisk ledare i Union Real Estate, Barbro Rasmussen, tror de som säljer husen kan ta det lugnare än de som säljer småleiligheter - utan att göra avkall på priset.

- För små lägenheter går det sällan mer än tre till fyra veckor från försäljning till förvärv. Ska du gå med måste du nästan följa den normala marknaden, säger Rasmussen.

- En villa är vanligtvis ett mer speciellt objekt än en lägenhet. Vanligtvis tar det två månader från försäljningen av förvärvet av försäljningen av villor. Men om du väntar ett halvår är det mindre viktigt för enbostadshem. Väntar ännu längre, det kommer sannolikt att få priset, säger Rasmussen.

ADVERT

Mest populära