All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Du skaffa dig en överraskning när du kommer in i denna stuga

- Min familj i England förstår inte att det är möjligt att bo i en timmerstuga.

Dessa loger har bara sett bilder och att äga sin egen stuga är helt konstig för dem.

Stugkulturen, som vi vet i Norge, är helt frånvarande.

- Det är oerhört exotiskt för dem att komma på besök i Trysil, mitt i snøkaoset, men de älskar det, säger Keeley Johansson, som är ursprungligen från östra England, nära staden Bury St Edmunds i Suffolk.

Ingen längdskridskoåkare

Keeley arbetar för närvarande som chef för studieadministrationen på Bjørknes College i Oslo. Nu har hon bott i Norge i 20 år och båda barnen är födda och uppvuxna här. Keeley sa att hon förmodligen är den enda stugaägaren i Fageråsen som aldrig har korsat ett längdland. Hon har verkligen försökt en gång, men det finns inget för henne.

Alperna har dock en något närmare relation med britterna. Trysil har länge haft en relation med henne. Under flera år har familjen anställt en stuga i området, så när detta tillfälle kom till ett överkomligt pris var de inte i tvivel.

INRE timmerstuga: När Keeley inte alpin skidåkning, sitter hon glatt i vardagsrummet och surfa på webben. Det lilla matbordet och soffan är från Ikea. Den röda stolen är designad av danska Verner Panton. Lätta, rörliga bord och stolar på stugan är viktiga för Keeley. FOTO: Sveinung Bråthen

ÖPP LÖSNING: Köket från Ikea har en öppen lösning till vardagsrummet. Taket och trappan upp till loftet är målade i vitt för att ge stugan ett ljusare uttryck. FOTO: Sveinung Bråthen.

Modern stuga

Stugan är inte stor, bara 36 kvadratmeter plus loft. Men det har alla moderna faciliteter, såsom kraft, vatten och trådlöst internet.

- Jag gillar den norska stugan, men jag har aldrig förstått att jag är i stugan utan el och vatten. Det verkar galet för mig, skrattar Keeley.

Smart Interior

Praktiska lagringslösningar har varit viktiga för familjen. De har hittat flera bra lösningar för Ikea och i olika nätbutiker. Keeley är förtjust i färg och inredning och tycker om att läsa hemma tidningar.

Inredningsstilen kan präglas av modern och skandinavisk. Men de typiska norska stugorna har inte inkvarterats.

- Men ett litet rosmarinhörn kunde ha blivit monterat?

HORSE: Vardagsrummet är också ett gästrum, och det finns en bäddsoffa. Den praktiska läslampan är från Ikea. Det finns också hörnskåp, som används för förvaring av sängkläder och kuddar för gäster. FOTO: Sveinung Bråthen

Gäst: Det finns utrymme för många gäster på mellanvåningen våningen, som är uppdelad i två rum med fyra bäddar i ett och två i den andra. Här sover familjen från England när de kommer till besök. Ikeas trippstångshylla är särskilt långt under sluttningen.FOTO: Sveinung Bråthen

FÅ DET PÅ BAD: Man tänker på lagringslösningar i nästan alla rum. På badrummet hänger familjen hjälmar och skidutrustning efter skidagen har slutat. FOTO: Sveinung Bråthen

BAKGRUND: De roliga knivarna för kökshanddukar har placerats på stegen upp till loftet. Knutarna är från Hay. FOTO: Sveinung Bråthen

- Över min döda skrattar Keeley. Jag respekterar den norska stugan, men jag har ingen relation till det. Att nordmän tycker att min stil är lite försiktig för en sådan skyddad stuga, kan jag förstå. Var är tremos och jordfärger, som?

- Men jag har verkligen fått bra feedback, många tycker att det är lekfullt. Och mitt fokus har varit enkla, lätta, avtagbara möbler och utrymmeutnyttjande.

Hon har letat efter bord, stolar och hyllor som du kan titta igenom. Dessa tror att de kan fungera bra i små rum, eftersom möblerna bidrar till att öka rummets känsla.

Keeley är också mycket förtjust i retrostil, ofta från 1960-talet. Här hittar hon de runda, klassiska formerna avsedda för praktisk användning.

DRYING: Den första Keeley köpte när hon blev stugaägare, var ett torkskåp. Det är praktiskt med tanke på att familjen har många skidskor, hattar och vantar som snabbt blir torra. FOTO: Sveinung Bråthen

TØMMERHYTTE I TRYSIL: Byggår 2010. Storlek: 36 kvm. plus hems. Ägare: Johansson familj. Rumsdelning: Kök med öppen planlösning till vardagsrum, matplats, badrum, TV-rum / gästrum, två rum på loftet. Faciliteter: Kraft och vatten ingår. FOTO: Sveinung Bråthen

ADVERT

Mest populära