All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

Lagrar du inte silvervaran så här?

Hur man lagrar och underhåller silver har mer att säga än du kanske tror.

Mathilde Marthinsen är marknadschef och femte generationen i Silverware Tillverkare Th. Marthinsen.

Hon förklarar till Women's Guide att ju oftare du använder silver, desto mindre underhåll behöver den.

- Silver är bakteriedödande och är därför hygieniskt korrekt att äta med. Helst bör du ha en uppsättning i köksfacket som du äter med varje dag och en uppsättning för speciella tillfällen.

Förvaring av silvervaran

Enligt Nettgullsmeden. Nej, huvudregeln är att besticket är packat för att minimera luften och hålla den torr.

Väskor av tyg är bra. Detsamma gör syrefria plastpåse. Tidningspapper och några andra förpackningsmaterial är inte lämpliga. Använd inte gummiband, inte ens runt plastpåse. Anledningen är enligt Nettgullsmeden. nej att gummipinnar lämnar märken som är svåra att ta bort.

Marthinsen betonar att om du vill använda silver till speciella tillfällen kommer du att köpa en förvaringsväska från guldsmeden som kommer att hålla silveret skiner längre.

- Du kan också lagra silveret i slutna plastpåsar för att förhindra att luft kommer in. Det finns partiklar i luften som gör att silvermet oxiderar och blir svart över tiden. Det finns inget farligt för det och det är mycket lätt att borsta / tvätta bort.

Silverware i diskmaskinen

Marknadschefen påpekar att allt silver från Th. Marthinsen går in i diskmaskinen.

- Lägg besticket i din egen kammare så att den inte kommer i kontakt med stål. De olika tvättmedlen reagerar annorlunda på klorinnehållet i vattnet.

- Om du får vita prickar på besticket, torka det bara med en handduk.

Rengöring av besticket

Placerar du besticket upp eller ner?

Enligt Marthinsen är du långt från att tvätta silveret med varmt vatten och zalo.

- Ge inte det resultatet du önskar att du kan använda en mjuk specialdräkt eller ett certifikat som du kan köpa från guldsmeden. Rengöringsmedel som kräm eller pasta ska användas på kappan (när det blir en solbränna på utsidan av silver) föremål.

- Pastan är lättast att använda och bör bara smörjas och tvättas med vatten. Krämen är den som håller sig längst ut, den smörjs och borstar av med en bomullstyg.

Om ditt bestick är korrekt anbringat och inte används i många år rekommenderar marknadschefen att leverera den till guldsmeden så att den kan professionellt renoveras.

Skaffa besticket med silverfolie

KLAR DU KAN: Ja, du kan faktiskt lägga silvervaran direkt i diskmaskinen. Kom bara ihåg att undvika att lämna dem bredvid stål och andra material. Foto: ILLUSTRATION PHOTO: thinkstockphotos

Ett annat bra tips för ren silver är att sätta aluminiumfolie i sinkens botten.Detta får endast tillämpas på helt glansigt silver (dvs silverfri korridor).

Sköljer du disken innan du sätter den i maskinen?

Klicka. Nej har tidigare testat detta tips, och resultatet var överraskande bra.

I detta sammanhang kunde professor i kemi vid universitetet i Oslo, Svein Stølen, förklara att det är silversulfid som bildar svart på silver.

- Och saltet och aluminiumet kommer att initiera en kemisk reaktion som minskar sulfiden till metalliskt silver.

- "Svavel" löses upp och reagerar med aluminium, förklaras professorn till Klicka. nr.

Läs också:

Varför stekar diskmaskinen surt?

Hur man tar sig av tvätten snabbt

Detta trick tar bort färgen

ADVERT

Mest populära