All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Kan du spara massor av pengar genom att göra enkla steg

År 2015, de flesta av oss redan monterat en luft luftvärmepump på väggen, och med hjälp av detta så länge du inte ökar dina utgifter efter installationen, du räddade flera tusen per år .

Det finns andra enkla och några bättre åtgärder du också kan överväga.

En luftvärmepump är den billigaste typen av värmepumpar, vilket därmed sparar åtminstone.

Naturligtvis kommer din energi att vara mycket bättre och mer miljövänlig än oljeeldade eller öppen spis, men luften-vatten eller vatten-vatten värmepump är bättre.

Den bästa värmepumpen

Den allra bästa värmepumpen anses vara vattenvatten. Den täcker både värme och varmvatten från vatten genom vattenburet värme.

Värmen extraheras från berget, jord eller vatten, vilket är en mycket jämnare energi än luft.

Läs också:

Hitta bästa värme för ditt hus

För att få huset varmt och väl är en stor kostnad för många. Kan det vara billigare för dig? Vi ger dig guiden till de fördelar och nackdelar med de olika ...

Få pengar kvar

De två sista kapacitet värmepumpar, också får du ekonomiskt stöd från Enova om du väljer att montera en av dem i ditt hem.

Du kan få tillbaka 25% av den dokumenterade totala kostnaden. Från och med den 5 januari i år förenade Enova också denna process.

Tidigare var du tvungen att ansöka i förväg innan du gick till inköp av en värmepump, nu agera och skicka fakturor till Enova efteråt.

Den som är dessa typer av värmepumpar har rätt till ett visst belopp som skall återbetalas.

Enova har mer stöd, så du bör börja med att göra energiåtgärder - avlägsna oljepanna och tank, tillsätt vatten värme, montera solfångare eller liknande, kan det vara klokt att ta en titt på vad dina rättigheter.

När du först börjar, isolerare

En annan åtgärd är att isolera fönster och / eller väggar. Om windows fungerar lite som de kommer att spara mycket pengar för att isolera dem.

- Ofta, om huset inte är mycket gamla, det lönar sig varken tids- och monetära till genom att isolera väggar, men du måste först reparera röta och måste ta bort panelen så att du kan lika gärna isolera igen, säger Folke trailer Haug Pettersen , från Entelligens.

Läs också:

Gör det själv: Dra nytta av utrymme i garaget

Det finns ingen anledning att bilen upptar hela utrymmet i garaget när det är ute ur bilen. Här är historien om hur vi dekorerade garage, ...

Billiga åtgärder

Andra åtgärder som är både billigare och enklare att montera en vattensparande system, använd endast lågenergilampor och att alltid stänga av och koppla ledningarna som är i passivt läge .

Med passivt läge hänvisar till mobil och pc-laddare kontaktutaket efter mobil / st tas ut, TV-kontakter som är, diskmaskiner och tvättmaskiner så länge står på efter att de har gjort bra på.

Så snart du har slutat använda en enhet, är det lämpligt att koppla ur eluttaget - ja, förutom kylskåp och frys, som alltid ska vara på.

Passiv strömförbrukning står för upp till 20 procent av hushållets totala strömförbrukning.

Kontrollera ditt hem

För de som inte är säkra på huruvida de vill göra energi hemma eller vad som är bäst för dem, boka ett energikonsulenthem.

Han kommer att kunna berätta hur mycket du kan spara på varje enskilt initiativ. Enova täcker energirådgivarens order med 50 procent av den totala kostnaden, upp till 5000 kronor.

Läs också:

4 apps som gör huset snyggt

Tjäna pengar på saker du vill bli av med. Här är 4 appar som du inte klarar av utan när du ska sälja begagnade artiklar online.

- I framtiden kommer det att bli billigare att få energi från solpanelen och solfångare. Just nu är priset så högt att det finns ett litet antal individer som investerar i detta. Dessutom ser jag fram emot att alla hus ska ha AMS (avancerade mätsystem) kopplade till deras säkerhet. Med detta finns det oändliga möjligheter, och en av dem kan hålla reda på hur varje enhet påverkar energiförbrukningen, säger Haug Pettersen.

Något ännu snabbare och enklare är att komma in i energiportalen. nej, gjord av Entelligens. Där kan du få huset att analyseras. Där anger du din adress och det kommer snabbt att berätta vilken energiförbrukning du har under året och dessutom hur mycket pengar det kostar.

Om du anger ytterligare information som visas blir resultatet mer korrekt. Efteråt, när analysen är klar kan du knacka på de åtgärder du är intresserad av och se hur åtgärderna påverkar ditt hem.

ADVERT

Mest populära