All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Detta kan du avgöra om en grannes egendom

Det finns för närvarande flera publikvänliga webbplatser där du som individ fri kan förvärva en mängd information om din egendom och din nästas egendom.

- Vi är av den uppfattningen att detta bidrar till att utbilda och öka medvetenheten bland individer på principerna / regler som gäller för bland annat bestämmer gränserna mellan egenskaper, säger Margrethe Hansen, Associate på Kraft Advokatfirma AS.

Veirett og busker

I samarbete med bostadsdirektör. nej, en onlinetjänst som består av specialister på fastigheter och bostadsrättigheter säger Hansen att de ofta får frågor om vad grannen har rätt att göra och inte göra på egen egendom.

- Genom vårt arbete finner vi att det finns många frågor om veirets, häckar, träd och buskar mellan grannar. Här är det till exempel fråga om trädens höjd, hur långt från gränsen ska träden stå. Vilka åtgärder grannarna kan göra på sin egendom och liknande.

Var ligger gränsen

Se fastigheten är den norska kartläggningsnätlösningen för att visa information från matrikk - Norges officiella fastighetsregister. Här hittar du alla fastighetsgränserna i matrisen.

- Matrisens gränser har uppstått annorlunda och har olika kvalitet och noggrannhet. Det finns en legend som säger något där noggrannhet gränser och därför hur kritisk publik måste vara i förhållande till de gränslinjer som är registrerade, säger Unn Disch Kihle, vice ordförande Matrikkelavdelingen.

inte avslöja försäljning

lätt på WEB: Norwegian Mapping sin tjänst View fastigheten erbjuder fri och enkel tillgång till egendom information online. Foto: Skärmdump: Regeringskartläggning

Hansen säger att det finns ett antal anledningar till att information som detta kan vara av intresse.

Aktuella lagar

På lagssidor kan du snabbt och enkelt få tillgång till lagar som gäller för olika problem relaterade till närliggande relationer.

  • Grannegjerdelova
  • - Idag finns inga regler att fastighetsgränser måste mätas / noteras genom försäljning. Detta kan orsaka osäkerhet om var gränser faktiskt uppstår mellan grannar. Du kanske tycker att grannar tror att en del av vad du tycker är din trädgård tillhör hans egendom och liknande.

- Om du är osäker på var grannens gräns går, är det en bra utgångspunkt för att undersöka detta.

Är egendomsskyddad

Se egenskapen består av både ett sökfält och en allmän bakgrundskarta. När du zoomar in visas egenskapsgränser från matrisen.

MYCKET INFORMATION: On se egendom delvis kan se hur många byggnader som är registrerade i adressområdet av tomten, är fastigheten listan eller om handlingen är registrerad.Foto: Skärmdump: Norska Kartmyndigheten

Genom att söka eller klicka på en bostad ser du mer information om det. Här kan du bland annat se hur många byggnader är registrerade på adressen, området på tomten, om hemmet är skyddat eller om tomten är tänd. Du kan söka efter platsnamn, adresser och fastigheter i hela Norge.

Flera kommuner erbjuder kartor

Hansen påpekar att du kan ringa till kommunens planerings- och byggnadsavdelning och ta emot kommunens karta (ofta en del av förordningen) eller gå till Statkart. ingen tjänst Norge Karta.

- Här kan du också hitta information om byggnader, gränsvägar och annan kartainformation.

Många kommuner har också bra digitala kartlösningar på sina webbplatser. Ta en titt på din kommuns hemsida.

Vad var fastigheten köpt för

Information om lokal egendom överföringar finns på webbplatser för ett antal lokala och regionala tidningar, inklusive dinOslo, Bergens Tidende och Tønsberg Blad.

Sök. nej har också en ägarbytesbas. Här kan du ansöka om tidigare försäljningspriser för de flesta hem i hela landet.

Hansen säger att denna information också kan erhållas genom att göra en google-sökning på den aktuella adressen.

- Här hittar du vanligtvis en översikt över egendomsöverföringar på fastigheten och sista försäljningspriset på fastigheten.

Det finns registrerade dokument

Hansen säger att du kan få lite användbar information / information om din egen eller grannes egendom genom att kontakta fastighetsinformationen på Hønefoss. Här kan du ta reda på om det finns rättstvister på egen hand eller grannens egendom. Det kan till exempel vara ett virus.

- Det här är speciellt lämpligt om du tror att du har rätt till en närliggande egendom, medan grannaren nekar detta. Du kan då kontakta fastighetsinformationen på Hønefoss som privatperson och undersöka huruvida vägnätet är tvisterat som en bilaga till grannens egendom.

Läs också:

ÄGERSKAP: Här kan du ansöka om tidigare försäljningspriser för de flesta hem. Foto: Skärmdump: Sök. nej

Hur man argumenterar med grannen

Allt om bostäder till salu

Berrybuskar

De värsta renoveringsposterna

ADVERT

Mest populära