All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

Så enkelt att du kan förhindra skador på boende semester

Tips från vattenskador

Du kan hitta massor av goda råd om hur man undviker vattenskador både på webbplatserna för FNO och vattenskador Office vid SINTEF.

Här är fel om blixtar och åska

försäkring täcker blixt

Surviving trädgård semester

Många människor är bra på att se sin semester tom bostäder mot inbrott, men vad om vad som kan hända inne i huset.

Lightning blåser skador på miljontals miljoner. Detsamma läcker vatten. Båda typerna av skador kan lätt förhindras.

Vattenskador

Vattenrör som läcker läcka är inte bara något som hör till vintern. Även på sommaren sker sådan skada. Då är det dumt om du är på semester och inte bli av med vattnet.

Enligt vattenskador Office vid SINTEF är risken större för att komma hem till en vatten skadad hem än ett inbrott, och 2010 registrerades 102 590 vattenskador till en kostnad av 4, 3 miljarder.

Många av dessa vattenskador uppstod i juli.

- Vattenskador uppstår semester är ofta betydligt mer omfattande än nödvändigt, eftersom vattnet kommer att flöda bortom dagar innan skadan upptäcks säger forskaren Lars Fiskum att klicka. nr.

Enligt Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) har det skett en tydlig ökning av betalningarna till vattenskador de senaste åren.

- Varje 10 minuter upptäcks en vattenskada, kommissionär Stine Neverdal utarbetar FNO.

Den bästa och enklaste åtgärden mot vattenskador i ett fritidshus är att stänga av nackstöd.

- När du inte behöver bli en del av statistiken om vattenskada expanderar Fiskum.

Läckstopp

En annan åtgärd mot vattenskador är att installera så kallade läckageproppar. Dessa är monterade på eller runt vattenledande installationer för att varna och stoppa oönskade vattenflöden.

- Avancerade läckageproppar övervakar alla rör och installationer i byggnaden, vilket ger rabatter på försäkringsbolag, säger Fiskum.

Minns dränera

Det är också en bra investering för att rengöra avloppet innan du anförtror egendom till sig själv under en längre period.

När avloppet inte städas regelbundet fylls det gradvis av hår, smuts och fett. I perioder utan vattenförsörjning är risken att detta material förstärker och tätar utloppet på utloppet.

- Den första duschen efter semestern kan resultera i minskat dränering från avlopp och vatten bortom badgolvet. Detta kan öka risken för fuktintrång i golvstrukturen, vilket kan vara dyrt snart, beskriver Fiskum.

Belysning

Enligt FNO orsakar majoriteten av blixtnedslag i hemmen smärre skador, ofta på elektriska apparater som TV, radio, dator, modem, fax, telefon, frys, kylskåp, etc.Ofta sker skadorna endast på äldsta och värsta elektriska föremålet i hemmet.

med alla pluggar

- Det finns inte så många andra råd att ge än att dra ut alla pluggar, säger general manager vid Nor El Tromsö, Agnar Johansen, klicka. nr.

Han betonar också att antennkablar och telefonkontakter måste släppas ut, eftersom spänningen från en blixtnedslag också kan komma på så sätt.

Överspänningsskydd

Johansen rekommenderas också att installera ett överspänningsskydd.

Det finns två typer: en grov skyddsanordning som är installerad i säkringsskåpet och fixturen som är placerad mellan eluttaget och elapparaten.

Det grova skyddet ger det bästa skyddet, men det måste installeras av en auktoriserad installatör.

Stänger inte strömbrytarna

I många hem finns förlängningskabel med strömbrytare. Enligt Agnar Johansen är det inte möjligt att stänga av strömbrytarna medan de är på semester.

- Det kommer inte att ha någon effekt av ett blixtnedslag, eftersom spänningen från blixtnedslag över sådan kontakt och fortsätta rakt in i elektrisk apparat.

Läs också:

Safe house semester

Hur man håller tjuvarna borta från en ferietom hus

Vara interiørinsperert i Bonytts inspiration guide

hålla dig uppdaterad om bostäder och inredningstrender med Klicka Bolig nyhetsbrev

ADVERT

Mest populära