All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Du kan tjäna 300.000 pengar för att göra om köket till sovrummet

Enligt chefen för handel Rørentreprenørene Norge, de ser en trend där mer köpa en två-rummet bostad, med en tanke om att flytta köket till vardagsrummet och ganska få ett extra sovrum. Det kan betala, men hur mycket du kommer tillbaka, det beror självklart på hur mycket ditt jobb är.

- Det finns en särskild plats för rörledningen som är nödvändig. Om du gör stora förändringar i detta, blir det kostnadseffektivt, säger Nielsen.

Kan lämnas med 300.000 $ extra

Thomas Wahl är General Manager för Active Property Torshov och Grünerløkka. Han berättar att många köper en torv med avsikt att vända den tillbaka till ett trerum, men att han inte har sett någon mer till det nu än tidigare.

- Det är mycket vanligt och väldigt populärt, men det är inget nytt, säger han.

Och om något är på plats kan du få mycket pengar för det.

- Om du har normal tillgång till rör, vill vi att du lämnas med en vinst på $ 300,000, efter att jobbet har gjorts.

Men du borde vara medveten om att det kan kosta och det är därför tillrådligt att fråga om hur mycket arbete som krävs.

Inte alla speglar på jobbet måste göras

Under perioden mellan nyår och påsk i år var över 300 anbud för flytt av köks läggs ut på fyndet. nej dess uppdragssida. En genomgång av några av de anbud visar att medan en del har baserats på vad som är lätta att genomföra, det finns andra som speglar drygt placering av rörledningar när de planerar att göra om hans lägenhet. Ju fler behöver göras, desto dyrare kommer naturligtvis att arbeta för att vara, och enligt Nielsen kan behöva punga ut allt från 2000 till 100.000 kronor för ett sådant arbete.

Tips för rörentreprenörer:

  • Kontrollera om du behöver godkännande från samhället eller bostadsgruppen.
  • Det nya köket ska placeras nära befintliga rör, till exempel på baksidan av det gamla köket eller i närheten av badrummet. Kontrollera grundplanen noggrant och diskutera med en specialist om du köper med sikte på ombyggnad.
  • Anslutning av vatten och avlopp från en annan del av lägenheten kan vara dyr och komplicerad, men prata med rörmokaren för att få prisuppskattningar. Kanske betalar det sig fortfarande i en deprimerad bostadsmarknad.
  • Om du bryter en brandavskiljare när du lägger till nya rör måste du ansöka om tillstånd.
  • Se till att rätt extrakt från köksfläktarna när köket blir en del av rummet. Matos och lukt kan annars vara en nackdel.
  • Kom ihåg att skriva ett kontrakt med alla hantverkare som hjälper dig med jobbet.

- Det är svårt att ge en uppskattning, ty du skall bara gå igenom en vägg det kostar inte så mycket, men om du flyttar rörsystemet många meter det kan bli en del, betonar han.

Det är alltså rören den körs på, och det blir lättare att ha i köket nära badrummet eller en gammal kök, där det finns rörledningar.Du bör därför granska planlösningarna och prata med en professionell om hur mycket jobbet ska vara. Om du till exempel byter rören, se till att du har tillräckligt med fall i golvet så att vattnet dräneras. Skulle du flytta länge måste du kanske höja golvet mycket. Du riskerar också att du inte har plats.

- Räcker du golvet 20 centimeter i nya lägenheter där takhöjden är vid 2,40, blir takhöjden för låg. I äldre lägenheter är det vanligtvis inget problem, säger Nielsen.

Men om du har utrymme är det inte omöjligt att göra stora förändringar i rörledningen. Om ni gör det, rekommenderar Nielsen att först ställa in en plan för andra åtgärder som kan öka värdet på ditt hem. Till exempel, under golvet, kan du gå in i värme utan att kosta hela världen extra.

Kom ihåg att teckna ett kontrakt

Du behöver inte bygga tillstånd för att flytta köket om inte branden i väggen är brutna. Men du kanske måste ha godkännande från bostadsbolaget. Annars är det viktigt att prata med rörmokaren och lägga en plan. Han eller hon kan också föreslå andra åtgärder som kan göras parallellt.

Var noga med att välja en seriös rörmokare. För att du inte blir lurad när du väljer en hantverkare, kan du kontrollera personen eller företaget för kompetenskontroll. nej, vilket är ett samarbete mellan mästarens brevstyrelse och direktoratet för byggnadskvalitet och Vetenskapsrådet för våtrummet. För att se till att rörmokaren inte använder den falska mästertiteln, kontrollera mästerskapsregistret på mästerskap. nr.

Och kom ihåg att skriva ett kontrakt. Standardavtal finns på standarden. nej

- Om du sätter upp arbete som inkluderar rörledningen i ett lägenkomplex, bör du vara säker på att du inte kan hållas ansvarig om sakerna ska gå fel. Därför är det viktigt att välja en kvalificerad rörmokare, säger Nielsen.

Vill du läsa mer av sådana saker? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och följ klicka på Facebook.

ADVERT

Mest populära