All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Detta kan sjunka till ge till loppmarknaden

Loppmarknader är populära, och i städerna kommer att behöva räkna med både att stå i kö och kanske skjutas lite åt sidan i jakten på de goda thrifting resultat. Många människor är mycket medvetna om vad de letar efter och den tid där du kan ge dig allt du inte skulle ha ens den lokala loppmarknaden är helt klart tidigare.
Evald Fjærgård är generaldirektör för Grünerløkka skolans musikby för fjärde året i rad. Han är medveten om vad de inte vill ta emot:

- Vi säger nästan nej till mycket. Sängar, soffor och vissa Ikea-möbler säljer väldigt dåligt, så vi vill helst inte ha det. Andra saker som du kan släppa för att komma till loppmarknaden är föremål som inte är hela och mer intima saker som kuddar, täcken och sängkläder, säger han.

Dessutom ber lopp general du tänka två gånger innan du tar objekt som inte ens ur lådan den kom i när du köpte den.

- Det finns vanligtvis en anledning till att den inte är packad.

Olika lopphoppning

Loppmarknader i Oslo kan ofta vara upptagna och förpackade med personer som letar efter de goda pråmarna. Grunerløkka är inget undantag.

- Det finns många olika människor - de kan nästan delas upp i kategorier. Till exempel finns det några vanliga människor som går och bara köper böcker, säger Fjærgård.

Han säger att många också tittar genom kläderna som söker skatter, medan samlarna ofta söker kött.

- Vi har egna människor som berömmer rätter och köksredskap som kan göra sina saker. Men även om vi har en bra inkomst på den del av dessa saker, att få samlare fortfarande överkomliga, säger Spring Farm, och fortsätter:

- Möblerna är som regel nyetablerat och migrerande arbetstagare som är berörda. Och då har vi de som älskar att bara kika lite, hitta lite saker och vilja pruta lite.

Gå till kvalitet

Marianne de Bourg är stylist och interiörbloggar och är mycket förtjust i loppmarknader. Hon tycker att du kanske vill se lite i inredningstidningarna och tänka på vad du vill innan du går in i loppans djungel.

- Självklart kan du gå till en loppmarknad att njuta och titta runt lite, men du kan förmodligen få ut av det mer om du tycker lite om vad du behöver eller vill du först, säger hon.

- Det överflödar till exempel 70-talets inspirerade saker i inredningsbladet. De som hade dessa saker på 70-talet är ofta mycket trötta på det, så här kan du hitta mycket spänning i loppmarknaderna.

Interiörbloggen tar fram lampor, bilder, ljusstakar, speglar och små möbler som exempel på saker du kan hitta till bra priser.

- Dessutom är möbler i massivt träfast material något du kan leta efter. Sådana möbler kan ofta vara otroligt vackra efter lite borstning och målning.Rotting och mässing är också tillbaka i tid och är saker som ofta är bra, säger Bourg.

I sin thrifting guide tippa hon är också på väg att bli tidigt för att få godsaker, och dra utanför de stora städerna där det finns färre som "konkurrerar" för de finaste loppor.

ADVERT

Mest populära