All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

För att demontera fotogenkamin med

Installation av en spis med fotogen enhet kräver certifierad installatör, men avlägsnandet du kan ordna själv, så länge som tjänsten tanken och kopparrör som paraffin går in töms. Detsamma gäller för de gamla vedspisarna.

- Det är viktigt att demontera fotogen värmaren i rätt ordning, annars kan bli förstörd - och fotogen luktar inte bra i ett hus. Töm dagsljus och kopparrör först och skär rören ", säger Øyvind Meidel, chef för miljö- och gravtjänster.

När ugnen är borttagen måste tanken i trädgården vara begravd, säger han.

Riktigt tätt

När ugnen tas bort från väggen och läggs på finnen. nej, var noga med att försegla ordentligt Om det är Lecapipe du har, använd ett smörjlock, isolera och applicera det yttre elementet igen. Är rören av tegelstenar, försegla gapet med tegel och pensel, enligt Maxbo.

Röret försvagas när rörväggarna inte har den tjocklek de borde ha. Rörväggarnas tjocklek ska vara lika överallt, och om hålet ska förseglas ihop med det material som röret är tillverkat av. Det betyder att om det finns hål i ett tegelrör med tio centimeter tjocka väggar, måste hålet vara murverk igen med tegelstenar av samma tjocklek.

Fire Bomber

Erfarna skorsteinstettere har hittat många konstiga lösningar människor har använt där rökröret gick in i skorstenen. Berättelser om fisklådor, nålar, trowels, plast och papperskorgen är inte sällsynta - och det här är rena brandbomber.

Registrera ny

Enligt reglerna i brandskydds lag kräver att alla nya eldstäder eller andra betydande förändringar i ugnen, måste rapporteras till elden och svepsektorn i kommunen. Dagens lagstiftning kräver att eldstaden godkänns av en certifierad återförsäljare, kvalificerad inspektör eller kommunal inspektionsmyndighet. Du väljer om du vill montera eldstaden själv eller låta en auktoriserad installatör ordna allt som innehåller godkännandet. I vissa kommuner måste du ha en godkänd examinator som utför jobbet. Anslutning mellan rör och ugnsrör är en kritisk punkt, och inte lätt att kontrollera när ugnen är helt monterad.

ADVERT

Mest populära