All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Du kan bli medlem

< 999> Föregångsrättigheter som används i fyra av tio bostäder

Så här använder du förtjänsträttigheter:

 1. Du kan bli medlem
 2. Alla kan bli medlem i ett eller flera bostadsbyggnadsteam. Det finns inget i vägen för att vara medlem i flera bostads kooperativ samtidigt.

 • Du borde bli medlem av ett bostadsbyggnadsföretag som äger bostäder i ett område där du kanske vill bosätta dig. För att ta reda på vilket bostadsbolag som har bostad i ditt län, klicka på den här sidan: Hitta ditt lokala bostadsföretag
 • Ring, fax eller besök Internetadressen till bostadshuset du vill gå med. skickar dig nödvändiga papper. Om du vill bli medlem i OBOS, klicka här: EMOS-medlemskap.
 • Om du vill bli medlem i Residential Building Company USBL, klicka här: USBL-medlemskap

  Du kan naturligtvis ha råd att betala för medlemskap. Men det är inte så dyrt som du kanske tror. Ett EMOS-medlemskap kostar 400 kronor i registreringsavgift (inklusive årsavgift första året), därefter 150 kronor i årsavgift.

 • Ju längre anställning du har i bostadsutvecklingsteamet desto större är chansen att köpa de mest populära lägenheterna. Anställningen beräknas från den dag du anmäler dig.
 • Du kan bli medlem i ett bostadshus från ditt födelsedatum. I praktiken betyder det att dina föräldrar eller andra måste registrera sig när du är liten. Medlemskap OBOS är en populär dopgåva.
 • Kan ett medlemskap vara ärft? Ja, medlemskap kan överföras från föräldrar till barn, från morföräldrar till barn eller vice versa. Villkoren är att personen som överför medlemskapet inte bor i en lägenhet som förvaltas av bostadsbolaget. Dessutom är det inte möjligt att få längre anställning än förväntad livslängd. Det vill säga om hans far vill överföra 40 års anställning till en 25-årig son, kommer sonen att bli godkänd för endast 25 år.
 • Din anställning kommer inte att återställas, även om du har använt förhandsavgiften rätt en eller flera gånger.
 • I OBOS kommer du bara att förlora din anställning om du köper en nybyggd fastighet och säljer den innan du flyttar in. Syftet med denna regel är att undvika spekulation.
ADVERT

Mest populära