All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

Detta kan faktiskt sätta i diskmaskinen

Diskmaskin är ett uppenbart hushållsapparat i de flesta norska hem. Men den här maskinen kan vara mer användbar än att bara rengöra koppar och kärl.

Enligt webbplatsen Womansday och ägare av amerikanska Maid rengöring, Liz Trotter, är i själva verket en av de saker du kan sätta i diskmaskinen ... att du kanske inte tror att du kunde.

1. Shower head

Även om de flesta av oss minns att rengöra duschmunstycke, är det i enlighet med FHI goda skäl att göra just detta.

- duschmunstycken är mörkt, varmt och fuktigt - en idealisk miljö för tillväxt av bakterier, förklarar Vidar Lund på FHI.

"Om duschhuvudet spruta variabel på grund av igensatta hål eller på grund av kran handtag är inte lika ljus som de brukade vara, placera dem i bestickkorgen och kör dem genom grytor och pannor Program. Det är okej också kör kastruller genom samma tid så du slösar inte ett handfat för bara duschhuvudet ", skriver platsen.

Konsumenttjänsten hos Lilleborg, Malin Skaar, är inte helt övertygad om att duschhuvudet ska tvättas ordentligt i diskmaskinen.

- Duschhuvudet har en liten öppning, osäker om vatten kommer in (beroende på hur man staplar) och osäker om det blir ett ordentligt tecken.

REN DUSJ: Duschhuvuden, och särskilt de i plast, kan vara kloka att tvätta i diskmaskinen. För en bra ren städning. Foto: ILLUSTRATION PHOTO: thinkstockphotos

2. borstar, kammar och hårspännen i plast

Tvätta denna hand

Enligt Beha Elektro AS bör undvika att köra följande poster i diskmaskinen:

  • Bestick med trä handtag, porslin eller pärlemor handtag
  • Tuck som värm inte resistenta
  • Gamla objekt med limmade axeln
  • bestick gummiaxeln
  • Tenn och kopparföremål
  • fria bestick som inte är rostfritt
  • träfat
  • artiklar tillverkade av syntetiska fibrer

Dessa ändamål har Bara bra för rengöring för att bli av med fett och damm.

3. Oppvaskkost- och tvättsvampar

- Tvätta dessa med resten av rätter och sätta lycklig i översta hyllan, är det råd från författaren av boken på en minut Cleaner, Donna Smallin till Womansday.

Detta understryker också Skaar som är ett bra tips.

4. Plastleksaker

Ej målade leksaker ska rengöras i diskmaskinen. Detta gäller även utomhusspel som spade och hink.

Saxar påpekar att inte alla typer av plast tål maskinvask.

- Vänligen fråga tillverkaren / återförsäljaren av plastspelet.

5. Filter i köksfläkten

UNDVIKA BAKERIER: Diskmaskiner och svampar är ofta smutsiga och ohygieniska. Lösningen kan vara så enkel som att tvätta dem i diskmaskinen.Foto: Ospecificerat

Din köksfläkt måste tvättas oftare än du tror. Först och främst får du inte för mycket fett som fastnar och blir svårt att bli av med, och för det andra är det helt uteslutet med en fullmatad och dammkyld fan.

Nästan ingen tvättar ordentligt

Matberedare och kokbokskribent Marit Røttingsnes Westli har tidigare pratat med Bonytt. nej, om du rengör köksfläkten för sällan måste du kanske tvätta det flera gånger när du först tar bort delarna.

- Detta beror på att fettet avgör extra väl och ju oftare du rengör fläkten, desto lättare är det att få det rent.

Detta filter är ofta ett galet jobb att tvätta för hand. Diskmaskinen fixar det lätt.

6. Köksartiklar

Vad du gillar att spendera mycket, men glömmer ofta att tvätta, som salt och pepparbush, skålar eller ljusstakar.

7. Tandborstar

Webbsidan Hem Ever Efter listar 22 saker du kan lägga i diskmaskinen. Bland dessa är tandborstar.

HIV IT IN: Ljusstakar används ofta ofta, men är också något de flesta av oss tvättar regelbundet. Lösning, sätt in den i diskmaskinen. Foto: ILLUSTRATION PHOTO: thinkstockphotos

"Sätt tandenborstarna i knivbrickan", är råd från webbplatsen.

8. Matlagning av mat

Enligt Hem Ever After kan även matlagning göras i diskmaskin.

Både lasagne och fisk har lagts i diskmaskin, och om du kör maskinen flera gånger kan du också laga kalkon. En cykel på 55 minuter per kilo ska beräknas.

VIKTIGT MÅL: Om vi ​​tror på hemsidan "" Hem någonsin efter "", är skor en av många saker du kan lägga i diskmaskinen. Foto: ILLUSTRATION PHOTO: thinkstockphotos

9. Kylinteriörer

"Diskmaskiner är användbara tidsbesparare för att rengöra många hushållsartiklar och personliga produkter", sade ägaren till den amerikanska maiden, Liz Trotter-webbplatsen, till Womansday.

Och ett av de saker som kan spara mycket tid är att tvätta kylskåpet inuti.

"De flesta moderna kylskåp har inredning avsedd att tvättas i diskmaskinen. Om du är osäker, springa igenom en del och kontrollera resultatet", säger Hem Ever After.

Undvik detta i diskmaskinen

Produktchef på Miele Norge, Stian Normann-Arvesen, påpekar att du definitivt bör undvika att lägga trä i diskmaskinen, både målade och obelagda.

- Träverket kommer helt enkelt inte att tolerera de starka kemikalierna från tvättmedlet, och målade produkter kommer sannolikt att börja flamma.

Normann-Arvesen rekommenderar också att du tvättar skarpa, dyra knivar i diskmaskinen.

- De starka kemikalierna kommer så småningom att göra ägget på kniven trubbigt. Det bästa med sådana knivar är att skölja dem med varmt vatten under kranen och torka dem över.

Använd sunt förnuft

Katrin Ohlander är PR / Marknadschef i BSH Hushållsapparater. Hon förklarar till Bonytt. Nej, det är en bra idé att spendera lite extra tid efter att ha investerat i en ny diskmaskin.

"Du kommer långt ifrån att komma in i whitewashers manual och underhållsinstruktioner, såväl som att använda din egen sunt förnuft", betonar Ohlander.

Letar du efter nya inredningsförslag? Du hittar dem i Inspirationsguiden

Tvätta inte dina underkläder vid 40 grader?

Bra guide till punktfjernning

Dessa rengöringsfel gör alla

ADVERT

Mest populära