All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Ja, måste du tvätta och skrapa

- Det är som när du ska måla din bil; Du måste tvätta noga och måla ytan innan du målar, säger målare Enrico Bastiani på Nordsjö.

Skurning krävs

Tvätta noggrant med tvättmedel avsedd för användning före målning.

Blanda rengöringsmedel avsedda för tvättning innan de males med vatten, helst i en skopa. Applicera blandningen med en borste eller en liten mjuk tvätt som passar syftet.

- Enkel skurning krävs för att avlägsna all smuts och smörjning. Använd vanlig trädgårdsslang för att spola. Jag motverkar användningen av högtryckstvättmedel; ofta gör det mer skada än fördelar - låt de professionella hantera den typen av utrustning, säger Bastiani.

Och även om du tror att tvål och vatten på fönstren verkligen inte göra någon skada, är det okej att vara lite försiktig, för dessa städare är betydligt mer kraftfull än de som du använder på fönsterglas.

- se till att det inte kommer alltför mycket rengöring av fönster, kan det lätt uppstå ränder i glaset, åtminstone om det inte spolas bort omedelbart, råder målarmästare.

Skrapa

Ta bort eventuell lös färg med en lämplig färgskrapa eller stålborste.

Om det finns löst färg på väggen, ta bort det innan du målar. Klipp filmen med en kniv för att se om den lossnar lätt. Du behöver inte ta bort någon färg, men var försiktig med att ta bort allt som inte passar bra.

Det kan tyckas vara en hopplös uppgift att skrapa ett helt hus och det är ett svårt och tidskrävande, men kan alltså vara nödvändig. Vänligen investera lite extra i bra verktyg, du kommer mycket att dra nytta av arbetet. Med bra repor jobbet går mycket snabbare och lättare.

- Anledningen till att du behöver för att repa kan vara att du har ansökt om många regioner genom många år, eller det har något att göra med själva byggnaden - att fukt får bakom färgen, som senare torkar upp och få trä att brista Om snickaren har skjutit naglarna för långt ner, bryter den ut - och sedan målarfilmen också. Här kommer det att finnas fukt i nöd, så det måste vara repat. Det är särskilt viktigt att få impregnerade ändväggar på sådana utsatta platser, säger Bastiani.

impregnering

När du har skrapat ned ett område, är det viktigt att binda träfibrerna genom att applicera en tunn impregneringsolja som finns i systemet med färgleverantören rekommenderar att primer.

- Det är bäst om du använder trägolv ovanpå impregneringen innan du målar. Stiftelsen är vit, för om du lägger till pigment kommer det att ha en reducerad funktionalitet. Allt detta kan tyckas omfattande och komplicerat, men om du går direkt till färgen får du bara vidhäftning på toppen och man får mer problem senare, fortsätter han.

ADVERT

Mest populära