All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Ja, du kan måla huset under hösten

Fallen kommer i smycken och du kanske tror att husfärgen måste vänta till nästa sommar. Du kan i själva verket inte måla huset på hösten.

Det finns två faktorer som avgör om du kan svinga borsten i höst: vädret (temperatur och fuktighet) och färgtyp (oljebaserad eller vattenavvisande).

  • Expert: Hur man målar husets fasad

- Det är inte typen av behandling; måla, fläck eller täcka, vilket bestämmer hur länge du kan hålla. Det som är viktigt är om produkten är vattentät eller oljebaserad, säger Thor Ingar Røneid från Scanox till IFI. nr.

Över 5 grader

Vattenutspädningsbara produkter kan användas om det är över fem grader ute. Vädret måste vara sådant att färgen avdunstar, och det fungerar inte om fuktigheten är för hög och temperaturen är för låg.

Om färgen eller fläcken förblir för länge utan torkning, är det möjligt att få färgen att lossna och börja säga i värsta fall.

Läs också:

Varför är dessa eldstäder extra lönsamma? Vill du ha en öppen spis eller ugn som fortsätter att värma flera timmar efter att du släckt? Fler och fler människor vill ha möjlighet och med Varmefa ...

Tvätta fasad i en handvändning med denna geniala metod

  • ner till minusgrader

oljebaserade produkter kan användas ned till minusgrader, men leta efter en snöflinga prägel på laget. Om luften är för fuktig kan du riskera att drunkna.

- Om det fortfarande dagg på fläcken eller färg, kommer det att torka sent och fasaden kan vara mattare och sköld, förklarar Røneid.

Allt du behöver veta om husfärg

  • Hans råd är att sluta måla session tidigt på dagen, så att färgen torkar lite innan daggen sipprar under hela eftermiddagen och kvällen.

Källa: ifi. nej

Vi vill ge dig mer smarta tips - registrera dig för vårt nyhetsbrev

ADVERT

Mest populära