All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

JA - ljus påverkar färger!

Om du fortfarande är i tvivel, prova själv. Detta äpple - för det är faktiskt bara en - är ett bra exempel. Det är på samma plats på alla bilder. Bara ljuset förändras; Hård och mjuk dagsljus, en glödlampa respektive en fluorescerande lampa. Ljuskällorna har olika färger, vilket i sin tur påverkar epletten.

Också hemma

Detta låter dig överföra direkt till ditt eget hem. Skulle du välja färg för väggar, golv, tak, möbler och så vidare, kom ihåg att testa färgen under dagen och de olika ljusförhållandena.

Färgen ändras med ljuset, ibland så mycket att du kan uppleva att ett rum har fyra olika färgnyanser, även om du vet att du har tillämpat samma på alla väggar. Detta betonar vikten av att kontrollera det både i naturligt och artificiellt ljus, det vill säga naturens erbjudanden och belysningen du har hemma.

Vad som händer utanför dina fönster är inte heller obetydligt. Om du har träd med gröna lövverk precis utanför, är det hög sannolikhet att ljuset kommer in kommer att ha en touch av grönt. Oavsett om det är vita bredder, blått hav eller en grå betongvägg - allt fungerar på färgerna.

ADVERT

Mest populära