All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Gul - sol färg

Språkligt gul är relaterad till verbet "shine" i arkitekturen sker gula färgen ofta som ersättning för guld. I de gamla kulturerna i öst sparar de emellertid inte ädelmetallen i sina byggnadsdekorationer. Solens färg är helig och uttrycks i många katedraler, kyrkobyggnader och moskéer som förgyllda interiörer, tak och kupoler. Men som en symbol för livet i det antika Kina kunde bara kejsaren använda färgen på hans arkitektur.

I den ortodoxa kyrkan är gul eller guld, symbol av perfektion och mot bakgrund av himlen, som vi upplever det i underbara golv mosaiker i bysantinska kyrkor och i templet i Jerusalem, som har en hel våning av guld.

Markpigmentet har rötter långt tillbaka i tid och användes i grottmålningarna av Lascaux och Altimira. Namnet Oker härstammar från grekiska "Ochros", vilket betyder blekgult, men färgen har ett betydligt större område än det. I antiken var termen naturligt använd för lera-bärande järnföreningar som varierar mycket i kompositionen, inte bara mellan geografiska områden utan också inom samma stiftelser. De finaste fallen av oker ska hittas i Vuucluse i Frankrike.

Den gula jorden

"Jordens guld", nämligen färgen, har traditionellt varit den mest använda gulfärgen i den profana arkitekturen. Den är tillgänglig i jorden i mycket av världen, även i detta land.

De olika bågtyperna är uppdelade enligt två undergrupper; gul eller gulaktig utter, ofta kallad råutter, och röd samt rödbrun, ofta kallad bränd utter. Den första gruppen matchar bäst symbolvärdet för Ochros. Trade nomenklaturen för Okere är lysoker, guld ockra, mörka ockra, Marseille ockra, Ferris ockra och satinoker och Terra de Siena och terra di Pozzuoli efter städer. Den senare kan nästan kategoriseras som bruna.

Oker pigment var en viktig ingrediens vid förberedelse av de så kallade stenbroderande färgerna tidigare. Pigmentet uppträder dock sällan i ett sådant rå tillstånd att det omedelbart kan riva och blandas i bindemedlet. Det är ofta förorenat av grus- och sand- och växtrester. som måste separeras genom silt och dekantering. På grund av dessa dyra processer har flera produktionsanläggningar givit upphov till produktion av naturliga bågar och övergått för att producera det konstgjort.

Gul är coolt, med en liten röd.

Idag är färgerna ofta detonerade av renare gula färger i arkitekturen. Dessa är populära både i yttre och inre, vilket kan förklaras av livsstil och bild. Människor som omger sig med gul signal en viss försiktighet, men också en vilja för djärvhet, verkar de passa sensuell utan att överdriva.Det finns en social trygghet i detta färgschema.

De mest kända gulpigmenten som används är blygul, ädelgul och kromgul, som blev av stor betydelse när den utvecklades i början av 1800-talet. Andra gula pigment är auripigment, zinkgult, citrongult och kadmiumgult. De dyraste av dessa pigment är arkitekturen endast i små mängder, såsom kadmiumfärgen. Det är knappast en ingrediens i det gula huset som du kan blanda med färgförsäljaren, men är fortfarande populärt i konstvärlden.

Dagens situation är att det gula huset blir starkare och mer lysande, med en vändning till sur citron. Denna colorado är nu som en kämpe över landet, inte bara i städerna, men det verkar på gården och längs landsvägen. En klar och klar gul färg är vald från ett litet prov, och med en stor mängd dagsljus mot den färgade ytan är färgen uppfattad grönaktig. Ett bra råd: En liten röd i färgen kan motverka detta. Det är inte allt guld som glimmar gult i arkitekturen.

ADVERT

Mest populära