All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Ljusare gulnade panel

Ser du fram emot stugan i påsk? Eller behöver de gamla tallväggarna en förnyelse hemma? Gulfärgat trä är mycket kämpat med både hus och stugor, och när de ljusa ytorna har blivit en irritation. Men lyckligtvis är det både lätt och prisvärt att tända panelen och det finns flera bra metoder. Här är alternativen.

Panel Paint

Ger en matt eller halvmatt, nästan vitkalkade och transparent utseende, där trädstrukturen bevaras. Skyddar träet från smuts och fingermärken. Vattentätt, innehåller UV-filter som saktar på gulning. Applicera på obehandlat trä. Kan återanvändas panel för att behålla den ljusa färgen längre, eller för att tända den gamla gula panelen. För att förhindra att det gula garnet tränger in, kan vissa lacker lägga till mer vitbrun färg. Lacket kan appliceras i en eller flera lager för starkare effekt.

klara och pigmenterade läcker

ytan erhåller en satin glans och är resistent mot smuts, fett och kemikalier. Färgen innehåller lätta filter som exponerar ytterligare gulning. Det är vattentätt och appliceras i tre eller flera lager. För den första pälsen, använd en klar, olackerad lack som ger en jämn yta för vidare behandling med pigmenterad lack. För efterföljande lager läggs färgen till vita pigment. Behandlingen upprepas till önskad ljusstyrka eller vit färg uppnås.

Kom ihåg att alltid ta en oppstrøksprøve

NEW med panel FINISH: Efter väggarna i denna stuga tvättades omsorgsfullt med maskinell tvätt var tre skikt vit panel lack från Scannox tillämpas. Foto: PHOTO: Per Erik Hunter och Privat

GULNET PANEL: Gör ett sträcktest på panelen som ska behandlas. Foto: Foto: Ifi

Inrednings Stain-panel white

Hur träpanel trendiga

infärgning och belyser träets naturliga struktur. Vattentäta inre balkar finns i olika färg nyanser, och under flera namn, inklusive panel vita och interiör bays. Vissa är endast avsedda för nytt träarbete, medan andra också kan användas för att tända gammalt trä. Applicera med en rulle eller borste och arbeta i basen med en trasa. För mer rockar flyttar trästrukturen framåt med djupet. För god tvättbarhet och större hållbarhet ska ytan målas med klar lack, olja eller vax. Apparaten kan endast användas på tidigare obehandlat och välrenat trä.

Tak och panel vit-Lasur

En vattenbaserad akrylbaserad laser som är en mycket tunn färg. Finns i tre grader; vit, extra vit och täckande. Behandlingen möjliggör att träets naturliga struktur syns, applicerad i två eller flera lager. Kan användas på både obehandlade och tidigare målade ytor.

Lättar gammal guling och saktar framtiden. Samtidigt exponeras blödning från kvistarna. Ytan blir silkesmatta.

Panel Vax

FÖRE OCH EFTER: I denna kabin, är väggarna behandlas med Beckers inredning träbets vit Foto: FOTO: Privat och Per Erik Jaeger

vilket ger en slät, matt yta och en yta som kan motstå rengöring.Skyddar veden. Finns i flera färger, vit är en av dem. Resultatet blir halvtransparent i ett lager och mer täckning efter två applikationer. Kan användas på obehandlat, tidigare målat eller lackerat trä.

Gör först det här

Börja med ett konturtest på panelen som ska behandlas. Anledningen är att produkterna är transparenta och din gulgade panel kommer säkert att ge ett annat resultat än proverna i butiken.

Alla ytor måste rengöras före behandling. Använd träet, inte grön tvål.

Blekning med lut

Bleker träd så det blir så gott nytt i färg, men är i sig ingen ytbehandling. Substratet måste sedan vara soppat eller oljat. Genom att tvätta med en vitpigmenterad tvål hålls färgen i ytan. Vissa produkter har tillsatts vita pigment, och det finns alternativ med mild lut, tvål och olja i samma behandling. Applicera i två lager för ett vitare resultat. UV-filter och antioxidanter har lagts till för att skydda mot framtida gulning. Kan inte appliceras på tidigare målat eller målat trä. Underlaget ska rengöras väl före appliceringen.

De flesta produkter passar bäst för paneler med nålar. Även dessa kommer att reagera annorlunda mot behandlingen. Till exempel kommer gran att ha en annan nyans än tall.

Läs också:

Här är de coolaste interiörbilder

Sovrum: Väggarna i sovrummet behandlas med panel vax från Osmo hos patienter vita täcker 3211 och Osmo grå lera 3116. Foto: FOTO: Privat och Per Erik Jaeger <999 > LUNE VEGGER MED VOKS: Väggarna i denna bergshut behandlas med panelvax från Osmo. Foto: Foto: Per Erik Jaeger

Hur sparkler du gipsskivor

Hur mallar som du gulnade furu väggar

Classic inrednings misstag e

De problem du kan släppa

ADVERT

Mest populära