All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Gult njutning

I antiken var det gula tecken på hög rang och kraft. Nu är färgen ofta kopplad till glädje, värme, sol, energi och optimism. Dessutom har den en praktisk funktion som signalfärg. Gul kan skapa många olika föreningar, beroende på vilket sammanhang färgen är placerad i och av ögat som ser.

Som en invändig färg kan en dämpad gul vara huvudfärgen som bär ett rum, medan en gulaktig gul kan vara kontrastfärgen som ger en ny huvudfärg till nya höjder. Det finns få gränser för hur man använder färgen. Allt beror på smak och nöje och atmosfären du vill skapa.

Små och stora ytor

Gul är en färg med mycket energi. För många, därför, med små inslag av gula element i inredningen - en gul blomkruka, en gul bänk eller lite gula detaljer på tapeten. Men gul kan också vara en mycket bra färg för större ytor. Om du använder fuktiga ljusgula färger eller varmgulgul kan du enkelt köra på gula ytor på en stor yta.

Ofta behövs inget mer än en detalj i gul för att lyfta rummet till nya höjder. Då finns det inget i vägen att rida på gulfärgade gula toner.

Ljusenergi

Gul är den färg som barn uppfattar tidigt. Dra på med gul i barnens rum. Och för B-personerna kan det vara smart med lite gul i sovrummet.

Vi lever mycket länge i ett lågljusland. Låt därför den gula färgen ta in ljus och energi i hemmet - hela året! Och är du snäll att ha problem med att få upp på morgonen? Gul i sovrummet kan vara ett smart val, vilket gör det lättare att svänga benen ur sängen.

Bli inspirerad av olika sätt att applicera gult på interiören.

Känn dig fri att spela med de gula färgerna i vårt digitala Moodboard-verktyg!

En gyllen ekgul passar bra på större ytor - antingen ensamma eller i kombination med andra färger.

Det finns inte mycket att göra i inredningen. En gulaktig gul på en möbel gör all skillnad i rummet.

Genom att kombinera flera nyanser av gul, kan du skapa liv i inredningen utan att bli rörig.

ADVERT

Mest populära