All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Yacht onshore

Stor lyxig SUV med en hög prislapp och mycket hästkrafter är den ultimata statussymbol i Norge. Men om Porsche Cayenne Turbo blir alltför populär och BMW X5 för långsamt, det finns ett alternativ.

I Italien har nämligen Fornasari, och de gör världens snabbaste SUV (för dem som hävdar att vissa tyska tuning företag har en snabbare ombyggda Porsche eller Mercedes: Det finns ingen separat lager bil, bara en konverterade en annan bil, och därmed ingen produktion bil, ärgo noll intressant i sådana diskussioner).

Fornasari dock göra sina egna bilar för hand, och har gjort super exklusiva stadsjeepar i extremt små serier sedan starten 1999. Tender är en två-dörrars bil med en kropp slående lik den Porsche Cayenne (bara det Fornasari dess utformning kom först).

FURNISHED: Fläktar står högklassiga i varje detalj. Foto: LORD Arnstein Landsem mer

Men till skillnad från den tyska skall aktern likna en båt, och det finns flera spännande detaljer i teak. Lägg till massor av tjocka läder- och aluminiumdetaljer och få ett mycket exklusivt utseende.

Under huven lurar en Corvette V8 på allt från 500 till 750 hk enligt kundens önskemål. Den fortsätter att göra 0-100 i 3, 8 sekunder och en topphastighet på 280 km / h. Skulle du vakna stugan vid påsk är en Fornasari Tender utan tvekan svaret.

ADVERT

Mest populära