All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Skulle du vara yr av att stanna här?

Om man bor i lägenheten och känner att du har lite utrymme, ofta inte så många andra än att flytta till en större lägenhet val. Vissa provar nya lösningar i det inre för att skapa utrymme, medan andra komma igång med att bringa ordning i systemet, vilket ofta kan göra det så att ett rum verkar ljusare och större.

För fristående ägare kan lösa utrymme problemet med att bygga ut, om man siktar på att höja taket och få ett extra rum högst upp i huset, eller bygga ett nytt tillägg för att göra plats för en växande familj eller behöver mer luft och ljus. Om du bor i en lägenhet, å andra sidan är det inte så lätt.

Och det med utformning och arkitektur site TrendHunter just denna fråga - det behövs mer utrymme - liksom Stefan Eberstadt att utveckla sin "ryggsäck House" - en bilaga som kan "hänga" på lägenheterna för att skapa ett extra rum i ditt hem

Byggsten-extension

Projektet, som för närvarande tittar på en konstinstallation, var enligt konstnären själv inspirerad av knappa omständigheter och små bostäder i städer som London och New York.

- Jag har bott på flera ställen där det varit lite tätt och mörkt, förklarar Eberstadt på Designbooms hemsida.

- Man tittar ofta på omvärlden genom ett enda litet fönster.

LJUSBOX: Hur utbyggs lägenheten med 9 m2. Foto: Foto: Claus Bach, Silke Koch, Hana Schäfer, Octavianne Hornstein Statik

Konstnären förklarar:

- Föreställ unika möjligheter; en bor i en lägenhet belägen i mitten av en byggnad, inte på den översta våningen där du skulle kunna bygga upp, eller på bottenvåningen, som i teorin också kan expandera. Med ryggsäck House kommer att kunna utöka din lägenhet utan att behöva flytta - eller köper upp angränsande lägenhet så att du kan riva muren och expandera.

Hung på huset

Enligt design och arkitektur Site Design Boom kan Ryggsäck House hängde från nästan alla typer av byggnader.

- Kuben hänger på sidoväggarna med metallkabel, förklarar Eberstadt.

- Stora delar av konstruktionen används för fönster, vilket innebär att du kommer att kunna leverera en mycket ljus i ett kompakt lägenhet om du "är baserad på" med denna.

9 m2 utomhus

EXTERN DAGSLISTA: Windows fyller huset med ljus och luft. Foto: Foto: Claus Bach, Silke Koch, Hana Schäfer, Octavianne Hornstein Statik

På projektets hemsida förklarar Eberstadt mer om häpnadsväckande sitt projekt:

Hur de byggde entrén

- Vi ville skapa något som skulle vara ett spännande arkitektoniskt alternativ när det gäller stadens levnadsstandard och stadsarkitektur, förklarar designern.

- Även Ryggsäck House är fortfarande för en skulptur för regn, tror vi att det kommer att dra uppmärksamhet både hemma och utomlands, och kommer att kunna flre som man kan börja tänka i nya banor när det gäller hur du bor i stan.

Eberstadt förklarar att mini-rummet, som mäter knappt 9 m2, är tänkt att fungera som ett extra rum som kan rymma vad man kan behöva.

- Hemmakontor, lagring; Att bo i en stad med den lilla plats som man ofta har tillgång till. Att bygga upp, även med så lite som 9 m2, kan ofta göra skillnaden mellan att kunna leva och behöva flytta för många.

Tillägg i faner

Ryggsäck House - eller låda, som designern kallar förlängningen för, är avsedd för att kunna fästas på väggar eller tak - vilket fungerar bäst i olika byggnader.

- Konstruktionen består av en svetsad stål bur, vilken på insidan är beklädd med tunna faner förklarar Eberstadt.

Gjorde en stapel som det nya huset skulle kunna vara en

- Exteriör box klädd faner som är anpassad att utsättas för väder och har fönster plexiglas spridda runt på alla tre ytterväggar.

Stålkablar säkerställer att strukturen hålls förankrad i byggnaden.

Multifunktionell inredning

På insidan av kuben kan möbler vikas ner vid behov, om det behövs.

- Inbyggda lösningar kommer att kunna skräddarsy individuella önskemål och behov, förklarar Eberstadt.

- Hela sektionerna av väggarna kan vikas ut med hjälp av till exempel dolda magneter i väggarna. Dessa kan sedan omvandlas till skrivbord, hyllor och en plattform som kan användas antingen som en soffa eller en säng.

Designern drar windows som en av de mest omfattande med hela förlängningen.

"Att skina ljus in i lägenheten inuti ökar känslan av ljus och luft på ett mycket direkt sätt", förklarar Eberstadt.

Placerad hus på styltor

- Förutom att du mycket möjligt plötsligt kommer att kunna gå från ingen tanke på stadens bästa utsikt, säger designern.

Läs också:

Gamla stenhus var modern lyxlägenhet

Kontrollera den moderna förlängningen

Ta ett fynd på huset idag på BonyttBazar

Veneer: Insidan av byggstenen är klädd i träfanér. Foto: Foto: Claus Bach, Silke Koch, Hana Schäfer, Octavianne Hornstein Statik

Var försiktig med att använda webben som en läkare

Det här huset har 100 fönster

ADVERT

Mest populära