All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Vill låna ut till renovera

- att låna ut till större förlängningar är inte så dyrt som folk tror, ​​säger en kund Trude Nygaard Re Side NOR Sparebank.

Det kan vara mycket dyrare att skjuta upp renoveringen för att spara pengar än att låna pengar för att slå upp i tid. Det är till exempel dyrare att byta ut skadade kläder på huset än att låna pengar för att göra rätt målning i tid.

Börja med värderingen

Har du ägde en hem några år, finns det en hög sannolikhet att det är värt mer idag än när du köpte den, även om du inte har renoverade så mycket. Många bostäder idag är värda tre gånger så mycket som 1992, då huspriserna låg på botten. Följande procedur rekommenderas om det är några år sedan du köpte hem: Ta en värdering innan renoveringen, kontrollera hur mycket av lånebeloppet, fastighetens värde idag. Låna beloppet du har likviditet till. När lånet är i lådan kommer du att föryngra och få ny värdering efter förnyelsen. I många fall får du det nya lånet i samma takt som den gamla.

Både bostadsbyråer och fastighetsmäklare kan ordna värdering, ofta utan kostnad. Ju lägre lånet desto lägre ränta. Kontrollera online hur mycket du kan låna - fler banker har lånräknare.

Dyrt med konsumentlån

Refinansiering för renovering anses vara ett inteckning när man pantsätter en fastighet. Detta är en gynnsam form av lån, ofta med marknadens bästa räntesats. Ett icke-garanterat konsumentlån finns tillgängligt på dagen, och fler och fler finansinstitut erbjuder lån utan säkerhet. Men det är dyrt, räntan är nästan dubbelt så hög som hypotekslånet.

Tips

  • Värdera idag - hur som helst. Kanske har du möjlighet att få hela lånet inom 60 procent eftersom värdet på fastigheten har ökat sedan du köpte det. Ett hem värd $ 800.000 1992 kan vara tre gånger så mycket värt idag!
  • Är du bostadslån, du kan låna upp till 90 procent av fastigheten och få bankens lägsta ränta. Lyssna på din bank.
  • Det kan vara en bra idé att knyta intresse. Kontrollera fast ränta i förhållande till flytränta.
  • Lån flera gånger. Renta går från den första dagen. Skulle du borsta upp för stora summor över en lång tid kan det vara lönsamt att låna flera gånger under vägen. Ex. : Behöver du totalt 500 000 dollar, men inte allt direkt? Låna en aktie först och vänta några månader innan du lånar resten.

Läcker bad NOK 1. 300 månader

Dagens hypotekslån: 000 NOK 600 -

Avbetalning före renovering: kr 5443, -

off: 15 år

Nominell hastighet: 7, 15%

vill du låna 150.000 £ att renovera badrummet

Ny lån: 000 NOK 750 -

Återbetalningstid 15 år: NOK 6804, - pr. månad

Återbetalningsperiod 20 år: NOK 5 882, - per.månad

ADVERT

Mest populära