All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Värsta vattenskador semester

- snabbt vattenskador ett hem byggt i trä. Fuktigt trä kommer omedelbart att utveckla farlig mögel. Efter några dagar i sommarvärmen kommer det att finnas synlig svamptillväxt på de organiska materialen som finns i tak, väggar och golv. Även vattenläckor förekommer så ofta i tegelhus i trähus, kommer konsekvenserna i tegelhus vara mycket mindre dramatisk och skadan kommer att vara mycket lättare att återhämta sig, säger projektledaren Lars Erik Fiskum vid vattenskador Office.

Det ska inte vara mer än två hinkar vatten och en varm sommardag tills parkettgolvet är trasigt och måste byggas upp. Fukt och värme är en dålig kombination. Sommar väder är ett idealiskt klimat för odling av oönskad mögel. När vattnet kommer i kontakt med de organiska materialen som trä och gips, börjar svamptillväxten efter några timmar.

- Men om du bor i ett hus som är byggt i en vägg eller betong, har du också försäkrat dig mot de värsta konsekvenserna av vattenskador. Murverk och betong inte ruttnar, eftersom tegel och betong inte innehåller ämnen som ger grogrund för svampangrepp och röta, säger projektledaren Ole H. Krokstrand i byggnader utan gränser. nr.

Dyra droppar

Att göra vattenskador vid semester har stor inverkan på din plånbok.

Årlig vattenskada kostar försäkringsbranschen upp till två miljarder, men de betalar bara för skador som orsakas av vattenledningen. Dessutom är alla vattenskador som försäkringen inte täcker, såsom långvarig spill svamp och röta på grund av dålig dränering och skador på VVS byggdes på fel material.

- Den stora och dyra vattenskadorna kommer när människor är borta. Skadorna ökar när vattnet rinner fritt under en längre tid och när materialen i hemmet är organiska. Händer vattenskador när du är på semester, är risken stor att du kommer hem till en total förstördes hus, säger assisterande tränare Oddvar Stensrød Gjensidige Forsikring.

Detta måste kontrollera innan du går på semester:

  • Stäng alltid av huvudvattenledningen för långvarig frånvaro

  • Markera huvud kranen klart och se till att alla i huset vet var den är. Hur snabbt du kan stänga av vattnet kan kraftigt påverka skadorna som uppstår när vattendroppen plötsligt lämnas till ditt förfogande.

  • Använd inte tvättmaskiner och diskmaskiner utan regelbunden övervakning. Maskinerna ska vara i ett rum med brandsläckare och ha en stoppventil med läckagesensor:

  • Kom ihåg vattenvärmaren regelbundet. Förberedelser är en vanlig orsak till vattenläckage. Torr läckage över tid kan plötsligt manifestera sig som rotskada, eller gå in i en stor läcka.

Minns att Försäkringen täcker inte:

  • svamp och röta på grund av dålig dränering runt källaren, läckande tak, läckande kopplingar mm. Sådana skador, som nästan utan undantag på grund av felaktigt underhåll eller konstruktion slarv, är dyra att reparera

  • svamp- och ruttna i vått till följd av fuktgenomträngning genom membran och installationer.

  • Skador på långvarigt vatten som följd av droppkranar eller duscha betraktas inte heller som skador på vattenskador och omfattas därför inte av försäkringen. Inredning av våtrum och reparation / underhåll av vatteninstallationer är ett jobb för yrkesverksamma, och något man inte bör påbörja utan viss insikt.

Källa: Finansorganisationens huvudorganisation

ADVERT

Mest populära