All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Slitna silikonbuggar i badrummet?

Varför händer det?

Svarta prickar på lederna beror på problem med rengöring eller fukt. När tvålrester ligger i lederna, kommer detta förr eller senare att börja riva på silikon. Mop sprinkleren läggs till lederna när de är nya kommer att tvättas bort i mellan 1-5 år, och du kan inte lita längre på det. Fred Syversen på Casco säger att problem med leder som löser sig helt enkelt beror på rörelse i huset, och har sällan något att göra med vatten under plattorna.

Vad kan jag göra för att korrigera?

Om det är tidigt i fasen av missfärgningsprocessen på lederna, tvätta den med en klorblandning. Om det inte fungerar kan du behöva arbeta hårdare. Genom att skära bort de skadade områdena och frossa igen kommer du att bli av med problemet. Kom ihåg att använda en fuge avsedd för våtrum. Om du vet vilken typ som har använts tidigare kommer färgfältet inte att vara stort mellan de gamla och nya områdena, och någon skillnad kommer att försvinna över tiden.

Hur förhindrar det att hända igen?

Genom att torka väggen efter att du har dusch, kommer du att undvika detta problem. Ta bort eventuellt tvålrester och lederna blir torra och rena. När det gäller problemet med leder som löser lösningen är en annan. För att en silikon dimma ska vara så flexibel som möjligt bör en bottenfyllnadslista eller ett tejp införas i fogen innan den sitter ihop med silikon. Detta för att silikon ska hålla sig bara till 2 sidor och inte till botten. Detta gör sällan en kakel, men det går vanligtvis utan det. Men om du vill se till att du blir av med fogar som lossnar är det en rekommenderad lösning.

ADVERT

Mest populära