All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hälsa

Tren hem

- Träning och rörelse om man inte känner känner sig helt enkelt onaturlig för de flesta av oss när vi växer upp. Jag tycker att det är förklaringen varför den berömda dörrstepmila är så oöverstiglig för många. Det kräver mycket mobilisering - och medvetenhet om målet i andra änden - att bryta ut ur detta mönster. I och andra "experter" kan prata allt vi vill att människor ska ta trapporna - fortfarande tar nio av tio rulltrappa eller hiss när det är där - även om de inte ens kan spara tid på det, säger Andersen.

finfördelade gym

utan att ha någon forskning i ryggen, tror House & Property att det finns många konstiga gym och damma ner under sängarna i norska hem - och många oanvända stationära cyklar i källare runt. Vad ska vi göra med dessa? vi bad utbildningsexperten.

- Nu är jag mycket bekymrad över återvinning och att använda vad du har, men med undantag för stationära cyklar, dessa träningsmaskiner sällan värda mer än det material de är gjorda av, sade han.

Någon kanske skiljer sig från varandra och använder ett annat sätt? Den ergonomiska cykeln du inte använder verkar han kan sälja eller ge bort, så någon annan blir van vid det.

- Många hemmet är tyvärr inte inspirerande att arbeta med i det långa loppet. Det är bättre att få bort dem än att gå med ett dåligt samvete, säger träningseksperten.

Öva hemma

Han är ändå en förare att träna hemma.

- Ja, och jag ser också att många är så småningom väldigt kreativa och lyckas använda vad de har i sin omgivning. Bloggare och andra lägger ut många bra tips på youtube och andra sociala medier, säger han.

Han har just börjat vara lite aktiv på sociala medier, inklusive instagramkontot Andersenyngvar.

- Jag har också haft live streaming tv hemma från vardagsrummet mi, med höga visningsnummer. Så jag tror att alla som behöver inspiration på detta sätt kommer att kunna hitta den. Det sagt korrekt styrketräning på vardagsrummet är en utmaning. Jag tror därför på korta sessioner. Sats på fem minuter - det kan allt bli gjort, och innan du gör tyst kroppsvikt övningar du inte behöver värma upp heller. Fem minuters styrka träning en dag, 35 minuter i veckan, och otroligt mycket mer än ingenting, utbryter han entusiastiskt.

med barnen

I princip är detta råd bör vi också kunna ta oss ut - en liten krök och stretch medan poden sparkar fotboll, eller hänga på lekplatsen, till exempel. Men hur kan du få det att känna utan en idiot?

- Jag minns en tv-funktion 2010 om denna typ av vardaglig aktivitet - om tyngdlyftning med påsar och så vidare.Det var mycket som var lätt att parodiera, påminner han om.

Nu tycker han att det finns större acceptans för sådana.

- När jag går förbi en lekplats skulle jag vilja se en mor med en barnvagn som tar ut. Jag tror att en sådan aktivitet har gått från att vara hysteriskt löjlig för att bli något som flesta människor faktiskt sett tidigare, tror han.

Politiskt kommer

Vid planeringen nya bostäder och bostadsområden i dag, är det uppenbart att lekplatser för barnen ingår. Andersen anser också att det bör inkludera sport- eller träningsparker för vuxna.

- Vissa lekplatser har enheter som även vuxna kan njuta av, men att kombinera lekplatser för barn med så kallade tuftning parker för vuxna kommer att vara överkomliga och ett bra mått på folkhälsa, sade han.

Han tror en sådan planering är på väg, med hänvisning till New York där mer rörelse i befolkningen har varit en prioritet sedan 2010, och har lett till nytänkande om arkitektur. Där fanns på 1970-talet och 1980-talet utformade byggnader med dominerande hissar och dolda trappor, har man nu fått byggnader med stora, goda trappor - medan hissar är små och undangömt. Sådana saker är möjligt här också, men då tror han målet mer rörelse bland allmänheten måste lyftas upp på en tillräckligt hög politisk nivå.

- Och så måste jag lägga till att jag också skriver på en träningsbok för åldersgruppen 60+. Det kommer ut ur det nya året!

ADVERT

Mest populära