All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Logga in mitt i Oslo

Huset är tyst och idylliskt, gömt från vägarna i angränsande hus. Här uppfylldes Anniken Elle och Per Ringnes dröm om ett fristående hus med trädgård mitt i staden till ett överkomligt pris. Vid inköp fick de 200 år gammal charm. Men huset är inte stort med totalt 89 kvadratmeter, så några smarta lösningar behövdes för att få mer ljus och luft.

När de köpte huset, bar inredning touch av 1980-talet stil med en hel del obehandlad furu, vilket gav en tung och mörk intryck. Köket och badrummet hade redan ändrats när Wenche Aurland gick in i processen. På samma sätt ersattes den tidigare vedeldade spis med en speciellt byggd öppen spis med glasdörrar. Men vad skulle de göra med timmerväggar och höjdskillnader i golv? "Vi skulle bara älskar att behålla den gamla känslan, medan huset skulle passa med våra liv i dag", säger paret. "Vi visste vagt om hur vi ville ha det, men det var till stor hjälp för att få hjälp att sortera och välja mellan olika alternativ "

Goda råd inredningsarkitekt: Bevara timmerväggar

". timmerväggar var det första jag märkte "säger Wenche Aurland" de bidrog mycket till charm är autentiskt gamla och synliga bevis på att huset är från 1700-talet. för mig störta hel del av inredningen. jag var bekymrad att virket inte behöver målas, men behöll den gamla nyans av träet. men virket UPPSLUKA ljus och det finns bara ett fönster i vardagsrummet. för att inget utrymme skulle vara en liten, mörk grotta, var vi tvungna att kompensera med ljusa färger på de andra väggarna, som också var en kontrast mellan mjuk och rustik. Så vi öppnade väggen mot korridoren för att få rummet till oss torka fick större, och även glädje av ljus från fönstret i ytterdörren. "

en stark färg

" Det var roligt nu, var att ta in en stark färg från vår egen tid, som vittnar om att de Att bo här är ung. En modern touch som kontrast till den gamla. Jag gav dem valet av två gröna färger, och var glada att de valde det färskaste grönska. Green är en naturlig färg, på samma sätt som timmer, och det var fortfarande upp väggen till andra våningen för att höja takhöjden visuellt. "

Nya golv

" Invånarna skulle ha kakel på köksgolvet, och jag föreslog att hämnas dessa plattor i korridoren. Tre olika våningar i ett litet område hade blivit förvirrande. Golvet i köket är 7 cm högre än i vardagsrummet. Därför var det naturligt att höja golvet i korridoren till samma nivå. Höjdskillnaden ska vara så stor att den blir ett litet steg, inte bara en stoppkant.

Före det fanns terrakottaplattor i köket som gjorde rummet mörkt. Nya golv av sandstenplattor lades i köket och korridoren.Vardags parkett ersattes med ett nytt trägolv i ett ljusare trä. Askeparketten har samma nyans som sandsten plattor. "

Storage

" Virket i vardagsrummet inte gå ner, så när TRÄPANEL togs bort, var vi tvungna att tänka på något roligt det ner. Vi valde skåp med skjutdörrar, där dörrarna inte passar in i rummet. Dörrar istället för öppna hyllor är snyggare i små rum. Toppplattan är en kvarleva av köksinredningen, vilket ger utrymme för dekorativa föremål i små grupper.

Också i sovrummet "skräddarsydda" skapar vi. . Sådant utrymme skåp behöver inte vara dyrare än färdiga skåp och är en fördel i gamla hus där de flesta är sned och har icke-standardmått "

Detta gjordes:

 • Chest panel i vardagsrummet revs timmerväggar tvättades <999.. > för att dölja det faktum att virket inte går hela vägen ner, samtidigt som de får bra lagringsutrymme, byggdes låg skåp med skjutdörrar längs en timmervägg i vardagsrummet.
 • Easy mur som delar kök och vardagsrum togs bort tills röret.
 • kamin ersattes med en öppen spis med glasdörrar som byggts upp genom skorstenen. spisen är två-vägs, så att du har haft insatsen både vardagsrummet och köket.
 • golv ersattes hela bottenvåningen. hall och kök fick sandsten kakel, medan vardagsrummet fick aska parkett.
 • höjdskillnaden mellan köket och vardagsrummet i 7 cm gjordes lika mellan hallen och vardags.
 • tak och väggar som var av trä vitmålade.
 • den tidigare dubbelglasdörr till hallen såldes, och väggen här borttagen. Den är nu öppen ent och då gör rummet verkar större, och fönstret i dörren ger ljus även från denna sida.
 • Köket har en ny, modern inredning.
 • Mosaikplattor sattes över kaminen, medan resten av väggarna var målade.
 • Ugnen målades äggvita.
 • Slutvägg i köket målades äppelgrön att få din färg inslag. Färgen fortsätter på 2: a våningen för att binda golven ihop.
 • Sovrummet hade skåp för förvaring runt sängen. Fonden har en bra tapeter.
 • "Det gamla huset som detta är det viktigt att ta hand om speciella. Det var viktigt för oss att bevara den gamla charmen med träväggar och höjdskillnader. Vi skulle vilja arbeta på huset, och inte göra det till något helt annat att vi av en slump hade sett en plats. "

- Anniken Elle

ADVERT

Mest populära