All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Spis och stålrör förlänger stuga säsong

FÖRE: I hörnet av vardagsrummet med ugn

stuga på Langenes i Søgne används hela sommaren. Familjen blomstrar och ville därför expandera säsongen. En bra spis var drömmen, både för att få det ordentligt och mysiga när vinden tjuter och regnet underlåtenhet att surra mot fönstren, och inte minst för uppvärmningen skulden för våren och hösten säsong.

Kabinen är skyddad, isolerad på vintern och ansluten till el, men saknar skorsten.

I slutet av sommaren förra året kontaktades Modena Søgne och ställde frågor om vad man skulle göra för att uppfylla eldstaden. Professionella i affären rekommenderade en modern brännkamin, kopplat rostfritt stålrör från Nordpeis. Vissa invånare efteråt är mycket nöjda med.

- Vi är väldigt nöjda. Kaminen värmer upp hela stugan, använder lite och tar upp lite utrymme, skryter ägarna.

Kostnaderna uppgår till ca. 34 000 kronor. Stålrör, inklusive inredning av ugn och rör, ca 19 000 kronor. Dessutom kostar den valda Contura ugnen mindre än 15 000 kronor.

MONTERING: För det första gnistskyddet och värmare, då stålröret som föres genom hålet i taket.

Takplater: rökkanalen runt det är isolerad med Rockwool som tål upp till 1200 grader. Då kan den inbyggda takplattan monteras. Levereras rund eller kvadratisk.

EXCEPTIONAL: De flesta arbetar över tak. Pedestal med walkaflex, ett självhäftande plastmaterial, fungerar som ett membran och ger dubbeltätning. Limer under takplattan överstiger.

SNABB PÅ PLATS: Efter normen kommer rörledningen att torka 80 cm över marken. Rörledningen bestäms.

ÄR ENDAST FÖREDRAD: Oveningenjör Magnar Kløvfjell lovordar gott arbete. Ugn och rör på plats inom sju timmar.

ADVERT

Mest populära