All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Plasma lever

Dvs. det kan uppträda annorlunda i olika temperaturer och med olika fuktighet. Träet kan svälla upp och det kan komma i kontrakt - och värst av allt vänder sig. Trämaterialet i golvet är bäst när temperatur och fuktighet är stabila över tiden.

Säsongsvariationer

Golvet läggs ungefär 10 millimeter till alla väggar.

I allmänhet kan vi säga att luftfuktigheten inuti ditt hus alltid är signifikant högre på varma sommardagar än på kalla vinterdagar. Variationerna kan variera från 20 till 90% relativ fuktighet. När du lägger golvet - och anpassa dig till rummet - var noga med att golvet har klimatbetingade förhållanden att flytta. Golvbrädorna kan växa och krympa både i bredd och längdriktning. Det är viktigt att rymden placeras längs alla väggar så att dessa rörelser kan uppstå obebyggda. Följ leverantörens instruktioner, vi talar om avstånd som normalt kommer att döljas från golvbrädorna, vanligen ca 10 millimeter.

Acclimatisering före läggning

Golvbrädorna acklimatiseras i samma rum som ska användas.

Installationen av golvet kan vara ett kritiskt skede för att påverka trämaterial, oavsett om det är ett massivt trä golv eller ett laminatgolv med en kärna av träfiber. Här är det också viktigt att följa leverantörens instruktioner. Som regel är det rekommenderat att lagra paket med hårda eller laminat i en till två dagar i rummet där golvet är installerat.

Idealiska förhållanden

Förpackningarna öppnas när golvet läggs.

Rummet bör helst ha en normal fuktighet, 40-60% och lämplig rumstemperatur på cirka 18-22 grader. Det är viktigt att paketen öppnas eftersom de används för att minimera effekterna av det befintliga inomhusklimatet. Golvplattorna acclimatiseras sålunda i plast och öppnas inte förrän de används.

ADVERT

Mest populära