All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Kvinnor bäst på Ikea möbler

"Ikea jobbar mycket med monteringsanvisningar, och har specialister inom kommunikation som gör dessa. Christen Røhnebæk, Ikea"

Petra Hesser, 50, chef Ikea i Tyskland hävdar att kvinnor är mycket bättre rustade att montera företagets plana möbler, rapporterar UPI. com.

- Män ser aldrig manualen och har de största problemen med montering eftersom de alltid tror att de kan göra det själva, berättade hon den lokala tidningen tidigare i veckan.

Kvinnor borde vara långt mer metodiska i sin inställning till monteringsprocessen.

- Kvinnan sorterar först avsnitten så att hon får översikten. Män kastar dem i en hög, och då är det alltid något som saknas, sa hon. - Det har varit empiriskt bevisat.

Läs också: Monterings jobb som tar dig ner

Kvinnan mestadels

Ikea boss

Vilka monterar flatpakkete möbler i ditt hem? (Closed)

Han (62%) 303

Hon (21%) 101

Vi arbetar (17%) 82

Avstvemningen styrs inte och speglar bara läsarens egna åsikter.

Enligt Christen Røhnebæk, kommunikationsrådgivare i Ikea, finns det inga undersökningar i Norge som bekräftar detta.

- Det vi vet är säkert att kvinnan är majoriteten som Ikeas kund. Men vem lägger den ihop och vem som är bäst att sätta ihop när de kommer hem, vet vi inte, säger Røhnebæk till DinSide.

Som sagt, påpekar att montering själv är själva uppfattningen bakom Ikea. Men möbelkedjan vet inte vem som står bakom församlingen.

- Om så är fallet är det viktigt för oss eftersom kvinnan är vår bästa kund. Men vi från Ikea vill att alla ska kunna montera sömlöst och sluta med en fin och korrekt produkt. Vi arbetar mycket med monteringsanvisningar - och därför har vi specialister på de kommunikationer som gör dem.

Ändra glädje: Hur man bygger din Ikea Möbler

Är du fast? Här är hjälpen

Ikea har installationsanvisningar för alla befintliga produkter på webbsidorna. Om du behöver hjälp att montera - eller demontera en gammal produkt, kan du kontakta Ikea direkt.

- Så, om både mamma och pappa tycker att det här är svårt, kan man köpa det ut. Möjligheten att köpa en passande tjänst är närvarande, säger Røhnebæk.

Möbelkedjan erbjuder aktivt monteringshjälp till större installationer, såsom kök och garderob, men erbjudandet gäller alla möbler.

- Det är de flesta män, då, vem kommer och monterar. Men vi är övertygade om att de förstår och levererar, avslutar Røhnebæk.

Handy Guide: Här är de människor som får praktik i hemmen

Kvinnans beslutsfattare

I Norge kvinnor står för mer än hälften av alla inköp i butiken, men är i minoritet i Tyskland.Hesser uppskattar att cirka 40 procent av Ikeas kunder i Tyskland är kvinnor, och att män ofta deltar som rådgivare när kvinnor gör större inköp.

- Men om kvinnan är emot att köpa något, blir det inte ett köp, sade Hesser.

Källa: UPI. com

ADVERT

Mest populära