All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

WOCA växer på Norwegian Wood känner

WOCA Norway har övertagit distributionen av de välkända trävårdsprodukterna från Trip Trap Wood Care. Sortimentet består av naturliga och miljövänliga produkter för ytbehandling, rengöring och underhåll av träverk inom och utanför.

Norrmän älskar tre

WOCA Danmark delar ägande av det norska försäljningsbolaget med tre privatpersoner i Oslo. Målet är att fördubbla omsättningen i Norge genom att erbjuda grossister och återförsäljare både produkter och kunskaper.

- Norrmän älskar trä, och det är nog inte ett enda land i världen som använder så mycket trä som Norge, säger Pål Nyhus, försäljnings- och marknadschef i WOCA Norge. Tillsammans med Hanne Froland och Arnstein Frøyse utgör han den norska äggtroféen.

Unika produkter

Hanne Floberg, Skattekammeret Gulv & Interiør AS.

Hanne Floberg Driver nu Treasury Golv & Interiors AS tillsammans med Arnstein Frey och vet väl produkterna till WOCA

- WOCA är en otroligt bra varumärke med produkter som ingen annan har. Det är viktigt för oss att ta reda på vilken unik produkt det här är, säger hon.

Under samma tak

Preliminära delar WOCA Norge lager- och kontors med Treasury Lilleaker i Oslo, och visar hygienprodukter inklusive exklusiva trägolv och trägolv och möbler för uppehållstillstånd inomhus och utomhus, liksom alla typer av interiörprodukter och tillbehör.

- Skatteavdelningen har varit en kund hos WOCA i många år. Vi säljer det bästa av trägolv, och nu får vi det bästa av behandlingar under samma tak, säger Hanne Floberg.

Toppsäljare arbetsbänk olja och behandlingar för trädgårdsmöbler av teak, såpa för oljade trägolv och kunstrottingrens stativ breasted upp på hyllor i spetsen för 500 kvadratmeter butik, strax utanför avdelningen golvet. Pål Nyhus har ett litet kontor i en krok, men han är så liten som möjligt. Helst vill han vara ute hos kunder och återförsäljare.

Kunskap om butikerna

Pål Nyhus skulle helst vara ute hos kunder och återförsäljare.

Pål Nyhus har under de senaste 14 åren arbetat inom Industrial and Housing Floors, som fram till förra sommaren hade ett distributionsavtal med Trip Trap Wood Care. Bland annat hade han ansvar för att sälja WOCA-produkter till återförsäljare och pro-kunder.

- Skillnaden är att nu har jag bara WOCA-produkter att sälja, och inte 1400 artiklar till. Kampen är ute i butikerna. Om de som arbetar i affären inte kan hitta produkten, säljer de inte den, säger han.

Möjligt att vända skeppet runt

Försäljningen av WOCA produkter har dalt i Norge under de senaste åren, och med tanke på hur mycket virke som används i detta land, bör det vara möjligt att vända trenden i den andra riktningen, enligt Nyhus och Floberg. Idag säljs 60-70 procent av WOCA-produkterna till återförsäljare via återförsäljare.

- Proffsen är tyngre att arbeta mot. Det är dock klart att många av dem också handlar med byggvarorna och tillsammans med butikerna kommer vi att skapa verkstäder och aktiviteter för att skapa varumärke och expertis med hantverkarna, säger Pål Nyhus.

Nya produkter

- Det har tagit längre tid än förväntat att sälja produkterna till grossister och kedjor, men nu börjar det mest att falla på plats. Vi har flera produkter vi starkt tror på, inklusive en helt ny vårdlåda för oljiga eller lackerade trägolv ", säger Nyhus.

Den oljebackade golvlådan innehåller allt du behöver för att hålla ett oljat golv; vårdolja, trä, naturlig tvål och vadderar och polär trasa.

Utsatta områden

Vårdkassen innehåller vårdolja, trä, naturlig tvål och vadderad och polerad trasa.

- En sådan låda borde verkligen följa när man köper ett oljat trävåning. En låda täcker 5-8 kvadratmeter, och är tillräcklig för färgning och underhåll av områden som blir mer slitna än andra, säger Pål Nyhus.

- Det finns en liknande vårdlåda för vinylgolv och lackerade trägolv. Detta fungerar också utmärkt på laminatgolv.

Laminatgolv är praktiskt taget underhållsfritt, men kan vara trött på slitage på exponerade områden som korridorer och liknande. Med vårdprodukterna i lådan blir det enkelt att hålla både trä och laminatgolv i gott skick.

Mättare med olja

Skattkammaren har en serie exklusiva golv- och laminatparkettgolv, från oljerade smutsiga golv från Sveriges Rappgo. Tillsammans med golven säljer butiken vård- och underhållsprodukter från WOCA.

- Alla oljade golv ska raffineras med olja efter läggning. Då används oljeväxter en gång i månaden, det utsätter behovet av omfattande underhåll. Många gånger är det faktiskt lättare att bibehålla ett oljat golv än målat. , säger Hanne Floberg.

- Om du gör det direkt så undviker du att få spår och röda vinfläckar på golvet. Med WOCA vårdpasta och vårdolja är det dagliga underhållet ett minimum av arbete. Vid upparbetning efter 1, 5-2 år behöver du ofta inte ta av möblerna en gång, säger Pål Nyhus.

ADVERT

Mest populära