All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Med själ intakt

Hur gammal bondgården är, vet man inte. Utanför, den har en touch av schweizisk stil från slutet av 1800-talet. Men planen typ, med en så kallad mellankammar byggnad där rummen är organiserade symmetriskt runt ingången på långsidan, var vanliga från 1700-talet. De flesta dörrar inne kännetecknas av tidiga empirestil, och två av dem har stildrag som relaterar till Louis XVI period omkring år 1800. Det är därför troligt att byggnaden är från tidigt 1800-tal. Det är en rymlig byggnad, 305 kvm fördelat på två våningar. Av länsmyndigheterna är det klassificerat som konservativt.

De nuvarande ägarna tog över från nära familj 1997. antikvarisk mening interiören var mycket väl bevarade, men byggnaden krävs omfattande rehabilitering som ska användas. För att skydda själen och historien i huset var god yrkeskompetens nödvändig.

Ägarna ville ha en omfattande bedömning, både byggteknik och stil så att resultatet skulle vara harmoniskt. Den historiska och kulturella känslan bör tas hand om, men på ett sådant sätt att huset kan fungera enligt våra tidskrav. Här fanns en arkitekt, professionell hantverkare och en inredningskonsult. Mycket planeringsarbete slutfördes innan rehabilitering kunde börja.

Ägarnas önskemål

Ägarna hade sina önskemål, och huset byggdes om igen med p. a. en ny entréparty En del av det stora köket var avstängt till toaletten / dusch och garderob, och ett badrum byggdes på 2: a våningen.

När det gäller färger önskade ägarna en traditionell känsla. De skulle ha markerat sovrummet, "blå", "grön" osv ... De ville också ha en gul entré, eftersom gult är en vänlig och inbjudande färg. I vardagsrummen på första våningen ville de ha ljusa, neutrala färger. På grund av de stora ljusytorna (många fönster och strålkastare) kan man också använda relativt starka färger och ändå uppnå en ljus men sammanhållen känsla.

Paneler och konstverk i gammal stil

Taket och väggpanelen är huvudsakligen den ursprungliga, mestadels skuggpanelen i olika mönster. Majoriteten av plagget är plankat för hand, delvis med mycket stora dimensioner på borden. På vissa ställen var plagget täckt med tallrikar, men dessa avlägsnades och den gamla panelen samlades in. Där det inte var användbart blev det nya laget gammalt. Oskadat konstverk togs försiktigt ned och användes igen. Nya listor gjordes enligt mönster av de gamla.

Empire stil på de flesta dörrar ger klassiska former med blygsam användning av profiler. På andra våningen byggelement - personal panel och schweiziska stil präglad dörrar tyder på att rum först var dekorerad i mitten och slutet av 1800-talet.

När det är möjligt återställdes de gamla, magnifika golvbrädorna. På första våningen fanns stora skillnader i nivå. Huset uppfördes och nya golv lades, vilket möjliggjorde full isolering. Fönstren ersattes med kopior av de gamla.

ADVERT

Mest populära