All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Med himlen som tak

Naturligtvis, eftersom dagsljuset är översvämning. Cannabisen är glad i buret, apelsinträdet bär frukter och skottar nya skott. Blommande orkidéer i stora burkar. Naturelementen följs noggrant. Månen, den stjärnhimmel och inte minst hösten stormen. Vinden gillar vargar runt hörnen, betraktas som trummor på taket. En känsla av att sitta mitt i stormen.

- Vi har naturen in i huset, tycker att det är gott med allt ljus, och det är aldrig obehagligt varmt, "sade paret.

bra investering: - Efter glas använder jag min veranda från påsk till slutet av oktober, säger Halvor Eid nöjd. Här tillsammans med glasmästaren Trond Hansen (t. H.).

Valmet tak

Den isolerade vinterträdgård, byggd på husets tidigare terrassen är cirka 24 kvadratmeter, har glasväggar som vetter mot söder och väster, samt engagerade, Valmet glastak. Stor skjutdörr i söder leder till terrassen som går längs framsidan av huset, trappor ner till trädgården. Västra fasad takfönster och exteriör solskugga. Ny dubbel skjutdörr tolkar trädgården med resten av huset, ger mycket ljus och är mer funktionell än den gamla uteplatsdörren.

Anpassad

Vinterträdgården är skräddarsydd för huset och produceras efter mått. Konstruktionen är gjord av isolerade pulverlackerade aluminiumprofiler. I taksolen skyddar säkerhetsglaset, betyg fyra, vilket motsvarar en markis. Innan glasbyggnad infördes, den gamla terrassen riven, grävde grunden och krossas med lecakulor, som är lätta att hantera och har goda isolerande egenskaper. Därefter gjuts grunden och golvet med en uppvärmd värmekabel och skifferplattor.

uppemot: natur nära att njuta av Tore Eriksen i familjens ljusa och trevliga vinterträdgård

Crystal klara lösningar

Många vill skydda sig mot dåligt väder och välj fullständig utestueløsninger, antingen i anslutning till huset eller som separat lösning i trädgården.

Utomhusrummet bör stängas helt, medan det ska vara lätt att öppna på varma sommardagar. Valet faller ofta på olösliga lösningar med mycket glas i väggarna, eventuellt också i taket.

Terrassens glasering ger ett helt nytt utnyttjande av områdena och ger samtidigt ljuset in i huset när man väljer ett glasstak.

Läs också:

Bygga ett trädgårdsrum

Vad bör du tänka på att bygga en trädgård eller vinterträdgård?

Fler och fler människor tittar på underhållsfria produkter i glas och aluminium, där endast fantasin begränsar designen. Glasstaket kan levereras med en fast eller glidbar lösning, medan skjutdörrar och fönster gör användningen av vardagsrummet enkelt och flexibelt. Ett otäckt utomhusrum byggt på rätt sätt kan användas för stora delar av året, speciellt om du har möjlighet att värma upp.B ygget i anslutning till huset kommer vinterträdgård samtidigt ha en viss isolerande effekt, vilket kan innebära mysigare hem på vintern.

Kontrast: Färsk frukt i apelsinträd, blommande orkidéer och kvittrande kanariefåglar står i kontrast till winter wonderland utanför.

mannen afford

* Med ett fullt isolerat system kan vinterträdgård inkluderas som fullständig del av bostaden.

* Ett oisolerat glasystem kan monteras direkt på en vanlig uteplats eller på ett betonggolv.

* När man väljer ett glastak släpps mycket dagsljus in i hemmet.

* Solskydd krävs ofta. Glöm därför att kombinera solskyddsmedel i taket.

* Glas- och aluminiumkonstruktionerna är nästan underhållsfria. För att underlätta rengöringen är det möjligt att välja självrengörande glas.

* Glas eller uterum i anslutning till bostaden kräver anpassning till huset, bör leverantören kunna hjälpa dig.

* I de flesta fall krävs ett förenklat byggbudskap för kommunen.

ADVERT

Mest populära