All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Med enkla åtgärder var rum totalforvandlet

Denna kostnad transformation:

Möbler kokare / material: 22 NOK 000

Elektriker (inkl downlights.): 18 £ 000

Övrigt artisan arbete: 000 NOK 44

Golv ( Parador): £ 10 000

Möbler: £ 33000

Totalt: £ 127 000

Elin Lunde verkade rum var mörk och kladdigt. Det användes endast av övernattningsgäster. Även de var nästan aldrig där. De ville därför hjälpa Bonythelpen och inredningsarkitekt Cecilie Clausen. Nu är rummet ljust och mysigt, och familjen har äntligen börjat använda den igen, särskilt barnen.

Rengöra rum

Vad var problemet med rummet?

Inledningsvis var det tänkt att rummet ska vara en bostadsort för barnen, men med tiden hade utvecklats till en ogästvänliga roterom. Möblerna placerades slumpmässigt, där det fanns utrymme. Att de var frittstående och annorlunda förstärkt den orubbliga karaktären. Till följd av detta användes inte rummet och således blev det ännu mer rörigt. Detta är en klassisk negativ spiral.

Vad gjorde du för att vrida spiralen?

Jag tog bort de lösa möblerna och byggde integrerade lagringslösningar. I ett hörn byggde vi en höjning från Ikea och upp i taket över soffan byggde vi en bokhylla. På den motsatta sidan, skapade vi en sammanhängande konstruktion innefattande televisions skänk i en ände och arbetsbänken i den andra.

Sådana lösningar skapar sammanhållning och lugn och hjälper till att definiera olika zoner: TV-visning här, kontorsarbete där. Nu finns det utrymme för mer lagring, medan rummet är snyggt och fräschare.

Är den dolda förvaringen i väggen bakom soffan också?

Nej Väggen är täckt med fyrkantiga lådfronter. Två av dem är även byggda något för att skapa en illusion att hitta något bakom sig. Paradoxalt sett är det en upplevelse att rummet är större än det egentligen är. Dessutom är dressingen ett lekfullt element utan att bli för barnslig. Det ska fortfarande användas som gästrum.

  • Bild 1 av 7

vägg bakom soffan är klädd med kvadrat lådfronter från Ikea (Veddinge, 40 x 40 cm). Tillsammans med Muutos prickar representerar de ett annat och enkelt sätt att dekorera en vägg. Bäddsoffa från Hestbæk, triangeln. Ask, som förvirrar en vanlig soffa, med sina snäva linjer och nakna ben.

Två av lådans fronter som klär den långa väggen är byggda för att skapa en illusion att det finns något bakom sig.

Den specialbyggda förvaringsskåpet börjar som en tv-bänk, fortsätter som en förvaringsskåp och slutar i ett skrivbord. Lösningen är gjord av mössnät och består av tallrikar i massivt trä ek och skrov och fronter från Ikea.

Den bleka paletten från puffen upprepas i växtpotten, färgad med färgkoderna S 1015-Y80R och S 2030-R90B.Väggmonterade hyllor är avsedda att inspirera läsning istället för att lösa ett lagringsproblem.

I rummets hörn, bredvid fönstret, är arbetsplatsen nu. Pendeln är från noll, duk. Nej, och sprickan är från Hay.

Från ingången kan du se direkt in i gästrummet, vilket är en del av det första intrycket när du kommer in i huset. Nu är dörren öppen. Högskåpet i hörnet är inbyggt i rummet och påminner om lagringslösningarna mellan krig. Dörren i den motsatta änden av rummet tar dig till trädgården.

Rummets form är densamma, men rymdbyggda möbler och nya ytor ger rummet ett annat uttryck - och förnyat nyttjandevärde.

ADVERT

Mest populära