All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Med känsla av färger

Varje år lanserar Flügger en mängd olika trendiga färger indelade i olika teman. Arbetet bakom samlingarna leds av Anne Christensen, en arkitekt och industriell designer, som även designar målningsverktyg.

- Vi försöker alltid hitta den aktuella andan och sortera ut olika trendriktningar. Bakom varje trend ligger en historia, ett humör eller en känsla av att vi försöker lägga in ord. Det är alltid historien som kommer först - färgerna kommer efteråt, säger hon.

samla intryck

Anne och PR Manager Lone Bjørslev Kisbye reser hela året på olika mässor och utställningar i och utanför Europa. Där samlar de intryck och försöker fånga trender och trender. De deltar i trendförhandlingar, läser finansiella rapporter från olika länder och studerar konsumentbeteende i olika länder.

- Vid en tidpunkt sätter vi sig ner och tittar på vem som har samlat och försöker ta reda på vad vi ska använda, säger Anne.

De arbetar under ett par månader intensivt i verkstaden vid huvudkontoret i Rødovre, Köpenhamn. Målet är att hitta tiden, en tidsånd som de kan klä sig i ord. Sedan lägger de färgen på orden. I oktober presenteras resultatet: en samling trendfärger för det kommande året, särskilt utvalda färger och teman för den skandinaviska marknaden.

Ändra glädje

- Förra året märkte vi att konsumenterna var lite trött på hela kriset och behövde något annat. Behovet av optimism var bra och det återspeglades i våra färgtrender för 2013, säger Lone.

- När det rekommenderades en något escapistisk tanke fyller Anne in och fortsätter:

- Nästa gång blir något annorlunda - nu är det dags för förändring. Arbetet på höstfärgerna har ännu inte slutförts, men färgmagazinet tittade på samlingarna och de kommande färgerna. Den här gången har Flüggers trenderlag identifierat tre huvudströmmar som de bär med ord och färger. Den första går på realism och skapar förändring genom att börja förändra sig själv. Nästa är mer upprorisk, mindre auktoritativ och består av mycket konstruktiv energi. Det tredje handlar om att sträcka gränser, resa in i världen och odla individualism.

Aktiv färg

- I år har vi haft hjälp av trendforskare Mads Arli-Søborg som har sett över våra färg idéer och komma med förslag till förändringar i vissa ställen, säger Anne.

Anne Christensen arbetar också aktivt med färgprojekt i stora och små. Flügger erbjuder Annes tjänster för att tillverka företag som använder sina produkter. I anbudssvar är det en stor konkurrensfördel som de kan lägga till att de erbjuder gratis hjälp med färgscheman.

- Det är en möjlighet för mallar entreprenörer som de kan använda mot sina professionella kunder.

Ofta arkitekter osäkra färginställning, där du Anne hjälpen, säger Lone.

Hitta obligationer

Projekt Anne och Flügger har varit inblandad i många. De har bland annat varit en gång hem för den danska kronprinsen och prinsessan, en exklusiv jaktstuga som delvis är skyddad, samt att arbeta med Georg Jensen flaggskeppsbutik på Strøget, och på den tiden skall grann butik, Royal Copenhagen, genomgå en molt och bli mer feminina dekorerade , med Annes känslor för färger och mönster.

- Jag börjar alltid med att definiera en stämning, och vet vem företaget eller individer. Det är viktigt att se bindningarna i inredningen. Genom att hitta bindningar - att det kommer på flera ställen, såsom en färg, ett mönster, ett föremål eller liknande, och börja därifrån - hitta Anne identitet företaget eller den person som kommer att leva där.

- Om vi ​​inte tar hänsyn till bindningarna blir det lite som att gå till frisören med en bild av en person som du tycker är ganska på håret, och ber att få samma frisyr. Du kommer inte att likna folket efteråt och kommer förmodligen inte att vara nöjd. Det beror på att bindningarna inte finns där.

- Vi kan inte arbeta mot arkitekturen. Om ett hus från 1970-talet är inrett i en vit, lantlig fransk stil, kommer den att kollidera helt, lägger Lone till.

ADVERT

Mest populära