All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Med möjlighet till lite regn duschar.

Norrmän är bra att aktivera. På vintern åker vi på snö och skidåkning, och på sommaren grillar vi och badar - om vi inte målar hus och stuga. Tyvärr är många av våra utomhusaktiviteter baserade på vädret, och det är viktigt att planera att genomföra önskade aktiviteter och projekt.

En tidig start

Detta nämns tidigare och ofta: Måla i solen eller regnigt väder ger inte bra resultat! Det är alltid rimligt att komma överens med väderprognosen de närmaste dagarna innan du börjar målajobbet.

Så länge du inte solar på den nymålade väggen eller väggen är fuktig kan du måla huset eller stugan. - Titta på molnen och börja tidigt på morgonen. Nu är det coolt om nätterna och mindre risk att gräva färgen än vad som var på våren eller hösten, säger teknisk service hos färgleverantören Flügger.

Bra väder - kontrollera väder

Vinden gör färgen torr snabbare, men också att molnet ändras snabbt. Några undrar om det inte spelar någon roll vilken typ av färg eller pensel man använder om man skulle bli överväldigad av ett nederbörd. - Det finns fördelar och nackdelar med både vattentät och oljebaserad färg eller fläck. En vattenfärgad färg torkar snabbare än en oljebaserad färg, medan den kommer att tappa om det blir mycket regn innan det är torrt. En oljebaserad färg innehåller vit anda som kommer att avdunsta innan vattnet inte kommer att vara lika rent som vattenmjuk färg. Men igen, en oljebaserad färg torkar inte så fort som en vattenavvisande färg. Tyvärr, oavsett färgtyp, kan den skyddas och man måste gå över en gång om man får regn direkt på väggen. Vänta tills det är helt torrt innan du målar en annan stroke om du är otur, säger Flügger tekniskt.

Gör något snyggt och användbart inuti

- De flesta husväggar har överbyggnad och är delvis skyddade från regnet. Det är dock lämpligt att täcka terrasser, blomsterbäddar och andra ytor före en målare. Om det finns risk för regn, måla färgen utomhus, rekommendera Flügger. Varför inte tänka på att måla istället? Det kan vara trevligt att bo i ett nytt och fint rum medan regnet häller ut.

ADVERT

Mest populära