All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Med toaletten i mitten av golvet

bad bör vara stor. Så vad är inte mer naturligt än att placera toaletten i mitten av golvet?

Vi bör åtminstone följa trenderna.

Touchless

Toaletten i mitten av golvet är en ny badrumsutveckling.

Åse Imset är inredningsarkitekt med badrum som specialfält. Hon följer trendbilden av att bada, täta och resa runt på olika mässor i Europa.

- Flera leverantörer kommer nu med beröringsfria blandare till dusch, där temperaturen och massagestrålar är förinställda. Du kanske vill stå i mitten av golvet. Toaletter med handfat och funktionsfunktion passar rätt in i denna trendbild, säger Imset.

Att använda en dubbelsidig vägg är väldigt snabb - med dusch på diskmedel och tvätt eller på andra sidan.

- Vattenfall finns också i duschen. Det har en vänd på väggen som ger möjlighet att växla mellan vattenfall och vanliga duschar, säger hon.

Dessutom har duschen sittplatser så att du inte behöver hålla balansen när du smörjer med duschdraperier. Torget gör det också lättare att raka benen.

Hon berättar att urinaler blir allt vanligare.

- Urinal kan erhållas elektroniskt och vatten strömmar när urin träffar skålen. Det blir mer hygieniskt, säger hon.

Utmanande trender

Även marmor är nu "i", säger Imset man måste komma ihåg att detta är en krävande material.

- Badkarna är mestadels gjorda av akryl Quaryl, men finns även i marmor. Dessa blir mycket tunga och kostar mycket. Marmorflaskorna är inte särskilt dyra. Marmor är ett relativt mjukt naturmaterial som skryter eller ändrar färg med ålder. I duschzonen borde marmor inte användas eftersom det kan absorbera färg och, till exempel, fläcksåpe, säger hon.

Stora lägenheter innehåller också samma golvval för både badrum och sovrum. Separeras endast av en glasdörr. Detta kan vara en utmaning med avseende på fallet mot avlopp och avluftning av badet.

- Människor vill ha en öppen lösning. Glasvägg mellan sovrum och badrum är en del av trenden att vara social i badrummet, säger Imset.

Ny på dimma

I Bologna, på en av de stora badrumsmässorna i Europa, hade en av utställarna, franska Philippe Stark, satt staketet i mitten. Det är helt motsatt av vad alla andra går för.

- De andra vill få ett litet mellanrum mellan plattorna. Medan hans fokus var vaggan som en del av inredningen, där lederna och plattorna var av olika tjocklek som en dekorativ vägg. Det var något helt nytt.

Det har varit en hel del badrumstrender. När det gäller badrummet kan du få allt. Den gamla soppan av mormor i orange färg för tvättning är fortfarande tillgänglig. Eller tvätta och göra med den slangmönstrade ytan.

- Men många specialprodukter är svåra att sälja till norska kunder, säger hon.

ADVERT

Mest populära