All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Med gas spis i vardagsrummet, kommer du aldrig att lämna soffan

Flera gaspisar är utrustade med fjärrkontroll. Med denna kontroll kan du enkelt skjuta eldstaden med en enkel knapptryckning. Det senaste kan också styras med din smarta telefon.

Du behöver inte lämna den goda filmen på TV för att justera värmen. Om det blir för varmt, sätt det lätt ner. Du behöver inte klyvning och slitage på trä. Du får den coola, mysiga atmosfären ändå.

Propan är den gas som de flesta använder, men i västra Norge sprider användningen av naturgas. Det är luktfritt, färglöst och giftfritt.

  • För att rymma en mysig öppen spis

Välj gaspanna för en bättre miljö

Gaspanna är en miljövänlig ersättning från vedeldade spisar. När den installeras ordentligt, kommer den inte att tömma partiklar.

Gasbehållaren är placerad i marken, och gasen går via rör till huset. Rören går direkt till eldstaden, men du kan också ansluta den till gasspis, gasgrill och varmvattentank.

Läs också:

Varför ska du välja konvektion snarare än en konventionell ugn

På jakt efter en ny härd och osäker på om att välja en öppen spis, vedspis, varmluftsugn eller en värmelagrande eldstad? Vi visar dig hur man ska ...

- Det släpper ut ånga och CO2, men det är minimalt. I början, när eldstaden är kall, kommer du att se en ånga komma ut, men annars finns det så lite urladdning att ångan inte kan ses med blotta ögat, säger Morten Viste, chef för RPT Gass.

Gaspanna 6000TR levereras av Peishuset. Fläkt och barnskydd är standard. Termostatstyrning och fjärrkontroll kan levereras som tillval. Mer info: www. Fire House. nej

  • Du har tänt helt eld i eldstaden!

Spara pengar

De är också ekonomiska eftersom de är termostatstyrda. Flammorna är lika stora oavsett vilken temperatur du väljer. Så du behåller gott humör ändå.

Uppvärmning tar inte lång tid, så du kan ha låga temperaturer när du inte är hemma. Ett annat fält du tjänar pengar på.

Läs också:

3 smart att plaska zon

De flesta människor går för kakel i zonen mellan bänkskivan och väggskåp på kjøkkenenet. Men valen är många, så varför gå inte till något lite mer ...

- Det kommer att bli som en värmepump. Då behöver du inte se veden som brinner, när det är väldigt varmt, säger Viste.

Gaskostnaden för ett år kommer att ligga i ett modernt hus på 150 kvadratmeter 6200 kronor. Priset måste beräknas enligt ålder, form, isolering och antal boende.

I jämförelse kostar ett bagage i genomsnitt 60 kronor. Detta lyser snabbt på bara 1-2 dagar.

Dovre 100 DV-gaspanna är en golvmodell. Förbränningskammaren består av realistiska fiberbitar. Mer information: www. dovre. nej

Läs också:

Varför slår hunden på dig?

Om du har undrat varför hunden slickar dig läser du det här.

Animal Investments

Den enda nackdelen med gas spis är att de är dyra. De sträcker sig från 20 000 till 70 000 000 kronor. Investeringen är stor eftersom du måste beräkna för att betala 85.000 för montering. Men i det långa loppet kommer det att tjäna.

Statoil levererar propan. Därefter kommer de till tanken med tankfartyg och fyller upp din bensintank direkt. Du kan också köpa den på bensinstationen. Då kommer propan i flaskor och det betalar inte ekonomiskt.

  • Vad vet du verkligen om?

Brandrisk

Gaspanna får inte förväxlas med biopeis. Gaskaminen har en minimal risk för eld, medan biopeiser har lett till fler bränder.

Om flammen släcks, går säkerhetssystemet in. Gasförsörjningen stängs av automatiskt och gasrören står emot enorma tryckmängder.

Med tanken i marken, utan syre kan den inte explodera.

5 skäl att välja gas spis:

  • Bekväm. Inget arbete krävs för att skjuta upp.
  • Du håller gott humör.
  • På lång sikt är det ekonomiskt.
  • Behöver inget traditionellt rör.
  • Det är miljövänligt.

Vi vill ge dig fler bra tips - registrera dig för vårt nyhetsbrev

ADVERT

Mest populära