All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Med Corian i dusch

Corian (s) kompositmaterial är kanske mest känt för att användas i bänkskivor i köket, men under de senaste åren har det ökat antalet produkter riktade mot den privata marknaden.

Det finns färdiga moduler i duschvagnarna, som du får i kvadrat, rektanglar, diamantformad eller med båge. Och passar inte någon del, du kan designa din egen kundvagn. Med Corian (s) har du möjlighet att anpassa produkten exakt enligt dina egna mål och önskemål.

Det är dock lite vilseledande att ringa duschvagnarna eftersom de är mer som en stor kakel. Fördelen är att de är lågbyggda, lätta att underhålla, och de är ett bättre alternativ att duscha direkt på kakel med leder.

Corian Loves Missoni: Med Corian kan du verkligen ta fram kreativitet. Denna dusch är ett samarbete mellan Corian och Missoni.

Mindre fuktskada

När du inte använder ett duschskåp, men duschar på plattorna, fylls golv och väggar med vattenavlopp. Om fukt krävs genom lederna och inget ordentligt arbete görs med membranet bakom, riskerar du stora fuktskador i huset. Duschburkar och stänkväggar, oavsett om det är Corian (s) eller annat fukttät material, minskar risken när du släpper ut de porösa lederna. Du får bäst från två världar: du minskar risken för fuktskador som kommer med duscha direkt på plattor, men tillåter inte en stor, höghöjd duschkabin att punktera hela badrummets inre.

Förutom duschkabinerna kan du ha en sprayvägg för att förhindra att porösa områden som lederna i duschkabinetten utsätts för vattenavlopp. Och som med duschvagnarna kan sprayen anpassas till rummet enligt dina egna önskemål.

Vad är Corian (s)

Corian (ar) är ett robust kompositmaterial som består av två tredjedelar av naturliga mineraler och en tredjedel av akryl. Du kan få materialet i många färger och mönster. Corian (er) ger en tät och jämn yta som är lätt att rengöra och som hindrar svampar och bakterier från att få fotfäste.

Med ett material som Corian är det nästan bara fantasi som sätter gränser. Förutom bänkskivor, handfat och duschkit har kompositmaterialet använts för stolar, bord, lampor, till och med till och med en byggnad.

ADVERT

Mest populära