All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Med filt

Det är lätt att falla för en av de färgglada spännande mattorna som finns på marknaden nu. Om du gör det har du antagligen lagt en viktig ledning för resten av rummet. Dessa är mattor som kräver luft runt dem att klara sig. Placeras fritt på golvet blir det som ett konstverk.

En stor, färgstark eller mönstrad matta kan vara ett bra blick på rummet. Vi föll för en filt som också har en utmanande form. Utmaningen var att tänka så mycket som färg. För att skapa lugn var det viktigt att återvinna de runda organiska formerna på andra saker i rummet. Här passar den inte med skarpa, hårda kanter. Men lite obs! : Allting måste inte vara runt, det handlar om att stanna i tid. Ett rum som blir för "korrekt" kan bli lite tråkigt, så det är viktigt att få något som brister lite.

Väggarna var målade i en ljusgrå färg från mattan. Detta skapar sammanhållning och övergripande.

Hur hittar vi rätt färg?

Om du är osäker på vilken färg som fungerar bäst, rekommenderas det att du gör några försök. Du kan spara mycket frustration genom att köpa en liten låda med färg med var och en av färgerna och provning på plats. Förlust av ljus kan ofta vara avgörande för vad som är bäst.

Brun är den dominerande färgen på mattan, så olika bruna och gråtoner passar bra. Den starka gröna är pricken över i. Men det handlar om att begränsa sig, upprepa den starkaste färgen endast på vissa föremål och samla dem.

Vilken typ av tyg väljer vi?

Här kontrollerar vi de ljusa och transparenta varianterna. Välj tunga textilier med gravitation, mörk eller ljus, var god att välja.

Vilken typ av möbler passar?

Här är en soffa med rundad form. Visst ritad i ett tyg med stark struktur. Olivgrön mot militärgrön är fina färger. Ett stort matbord och kristallkrone skulle vara bra för mattan. Men kom ihåg: mattan är inte under bordet!

Non:

- Textilier med romantiska blommotiv gör inte ett rum där snäva former är temat för granskning.

"Anegalleriet" är inte heller rätt i denna miljö. I köket, å andra sidan, blir det en mycket fin touch.

ADVERT

Mest populära