All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Lista för sensommaren trädgård

Eftersom sommarlovet är bra och väl förbi för den här gången, och sommardag har förlorat en del av ljus och värme. Men trädgården blommar fortfarande sommarblommorna och bär och frukter mogna. Men det är nog att hänga dina fingrar in för trädgårdsägaren.

Om lite piffen har lämnat trädgården intresse kan detta checklista för sensommaren trädgård kommer att locka dig i trädgården igen. Här är sju saker som kan vara värt att ge sig in på de närmaste veckorna:

Körsbär: Sensommaren har sin söta charm.

* Samla frön till nästa års blommor. Innan du blir av med blommiga sommarblommor och stauder, kan du skörda frön. Stemflower, lobelia, petunia och lupin är bara några av de blommor som har frö som är lätta att skörda. Så här skördar du frön som du kan läsa om i den här artikeln.

* Ser inte sommarblommorna så färska i sina burkar längre? Växla några nya burkar höstblommiga växter som kan välkomna gäster vid ingången. Läs mer om detta.

* Ta upp örterna. Torka dem väl och hålla dem i glas eller frysa dem i små påsar eller is fack, så att du har örter hela vintern. Har du gräslök, kan du skära ner hela trädgården, hugga upp den och frysa den i portioner. Om du har några tvivel om vilka kryddor du kan använda för vad, kommer denna översikt att ge dig några tips.

* Om peonsna har blivit stora kan det vara en idé att dela dem. - Planta dem igen med rötterna maximalt fem centimeter under marken, rekommendera trädgårdsföretaget i grön mening. Hur man delar stauder kan läsas här.

Läs också:

Nalle Puh ihåliga

Familjen ville skapa en "annerledesrom" till de två barn 4 och 6 år. Drömmen var en aktivitet med möjligheter att klättra, sele i liane ...

* Om fruktträd bär riklig frukt i år, kan det vara så att du bör stödja grenarna så att de inte bryter under bördan.

* Planera nästa års blomstövare. Årets slingkataloger ligger precis runt hörnet. Kanske hittar du några nya och spännande loopar du vill prova nästa år? Läs mer om looping här.

* Ska du göra en ny gräsmatta, är sensommaren en trevlig tid att göra det. - augusti är en månad som är väl lämpad för att bygga en ny gräsmatta, oavsett om du sår frön eller rulla ut färdig gräsmatta, skriver funderare Eva Rönnblom Hagen under hela året. Nu är den värsta värmen över och faran att jorden kommer att torka ut under den viktiga spiring är inte lika stor som på sommaren. Här kan du läsa hur man gör gräsmatta med gräsmattor.

ADVERT

Mest populära